Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. 
posiadam białego Seata Leona 2 i chciałbym mu odświeżyć lakier. Nie jest jakiś najgorszy, standardowo swirle i czasami jakaś delikatnie głębsza rysa.

Mam do poprzednim aucie Sonaxa EX 04/06 na żółtym NAT, do tego Hamrona Juli, ale wycięło może z 1/5 swirli.

Nie ukrywam ze chciałbym to zrobić w 1 etapie, jest taka szansa? Może jakiś Koch H8 na średniej gąbce? Ewentualnie chętnie wysłucham doświadczonych kolegów czym podziałać z twardym lakierem VAGów 😄 

Posted

Pokaż lakier. Ex04-06 i żółty Nat to mocna kombinacja, ale ten Hamron może nie dać rady w przypadku onestep i robi się twostep 🙂

Posted

Z jednej strony lakier „nieobrobiony”, a z drugiej przejechany owym sonaxem. Na zdjęciu wyglada ze sporo zebrał, ale na żywo jest wiele więcej rysek i nie jestem zadowolony z efektu. 

DAE0671F-FCDF-44BC-9F42-740DFE2DBB27.jpeg

9AB2AF21-D581-4573-B1B9-2F409B6157D6.jpeg

• Moderator
Posted

nie wiem czy na jedne podejście to ogarniesz. One step takim zestawem pewnie wyjdzie ale nie ze raz wypracujesz paste i bedzie igła 

Posted

No niestety inspekcja na białym lakierze to dramat. Jak przyświece lampką to aparat wariuje, ze słabszym światłem nic nie widać, dopiero co nieco na słońcu 😄 

Chyba jednak zostanę przy tym sonaxie. Po głębszym zastanowieniu az tak dla mnie nie wyszlo i najwyżej przejadę drugi raz 😉