Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Panie i Panowie.

Potrzebuje Waszej pomocy, gdyz nie wiem jak sie za to zabrac:

Jest to twardy nalot z uszkodzonych tarcz i klockow hamulcowych

zdjcie0199y.jpg

dsc01245d.jpg

Chemia chyba nic nie pomoze :oops:

Jakies sugestie/porady? :)

Posted

Środek do felg (np. attack) albo aktywna piana z gorącą wodą (spryskiwać przez kilka minut).

Zejdzie elegancko.

Jeśli nie to jakaś delikatna pasta polerska.

Posted

ja proponuje tenzi enjee, tani i bardzo skuteczny;) Na taki syf dasz 1:3 albo nawet 1:2 i powinno zejść ładnie. Potem możesz je przeglinkować. A jesli chcesz mieć jeszcze ładniejsze to na koniec jakaś pasta lekkościerna;)

Posted

Panowie slabo.

probowalem attack, megsa all wheels czy jakos tak, turtle waxa, terpanol, cilit na kamien i rdze, domestos na kamien i rdze. Roznymi szczotkami nawet mechaniczna obrotowa i nie chce zejsc.

Glinka rowniez nie pomaga

Pasta lekkoscierna tez nie rusza.

Watpie ze zejdzie para wodna i attackiem.

Czy ten tenzi jest duzo mocniejszy od attacka?

Nalot jest twardy.

Jeszcze jakies pomysly?

Posted

Kolega swego czasu z czymś takim walczył - mało "nasze" metody, ale Cilit Bang + delikatny druciak (taki jak do garnków z środkiem czyszczącym wewnątrz) i zeszło, ryski powstałe w trakcie usunął potem lekkościerną pastą... Brutalnie, ale zeszło.

Posted

Miałem podobny problem w jednym ze swoich samochodów, ale u mnie było tego znacznie więcej, brud miał grubość ok 1-2mm i nie udało mi się tego całkowicie doczyścić mimo, że próbowałem prawie wszystkiego.

Jedyne co dawało jakiś efekt to papier wodny, ale nie mogłem trzeć bez końca, ze względu na lakier.