korsarz91 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Witam Panie i Panowie. Potrzebuje Waszej pomocy, gdyz nie wiem jak sie za to zabrac: Jest to twardy nalot z uszkodzonych tarcz i klockow hamulcowych Chemia chyba nic nie pomoze Jakies sugestie/porady?
maestro00 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Środek do felg (np. attack) albo aktywna piana z gorącą wodą (spryskiwać przez kilka minut). Zejdzie elegancko. Jeśli nie to jakaś delikatna pasta polerska.
kuflik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 ja proponuje tenzi enjee, tani i bardzo skuteczny;) Na taki syf dasz 1:3 albo nawet 1:2 i powinno zejść ładnie. Potem możesz je przeglinkować. A jesli chcesz mieć jeszcze ładniejsze to na koniec jakaś pasta lekkościerna;)
korsarz91 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Panowie slabo. probowalem attack, megsa all wheels czy jakos tak, turtle waxa, terpanol, cilit na kamien i rdze, domestos na kamien i rdze. Roznymi szczotkami nawet mechaniczna obrotowa i nie chce zejsc. Glinka rowniez nie pomaga Pasta lekkoscierna tez nie rusza. Watpie ze zejdzie para wodna i attackiem. Czy ten tenzi jest duzo mocniejszy od attacka? Nalot jest twardy. Jeszcze jakies pomysly?
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Kolega swego czasu z czymś takim walczył - mało "nasze" metody, ale Cilit Bang + delikatny druciak (taki jak do garnków z środkiem czyszczącym wewnątrz) i zeszło, ryski powstałe w trakcie usunął potem lekkościerną pastą... Brutalnie, ale zeszło.
julian Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Concept super alloy czy jakoś tak. można 1:1, powinno ogarnąć.
korsarz91 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 sory za jakosc sprobuje jeszcze para wodna ale watpie
AutoDetailing Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Miałem podobny problem w jednym ze swoich samochodów, ale u mnie było tego znacznie więcej, brud miał grubość ok 1-2mm i nie udało mi się tego całkowicie doczyścić mimo, że próbowałem prawie wszystkiego. Jedyne co dawało jakiś efekt to papier wodny, ale nie mogłem trzeć bez końca, ze względu na lakier.
Rekomendowane odpowiedzi