wojtecki Posted May 2, 2021 Report Posted May 2, 2021 Korzystając z wolnego popołudnia chciałem choć w minimalnym stopniu odgruzować to biedne Volvo, samochód w dobrym stanie technicznym, jednak przy 3 małych dzieciaków i pracy od rana do wieczora no nie ma kto go sprzątać (dlatego nie oceniamy właściciela auta), więc wpadł szybki prezent ode mnie. Miałem w swoim aucie jedynie kilka mikrofibr, interior cleaner od good stuffa i interior wax od bindera więc na szybkie zakupy podjechałem do @AutomotiveCare.pl - (dzięki za super obsługę, na pewno przy kolejnej wizycie w Bielsku zajrzę jeszcze do Was) Nie ma zdjęć z mycia ponieważ głównie chciałem wyczyścić środek auta ale uwierzycie mi, że auto na zewnątrz wyglądało podobnie jak w środku: SZYBKIE MYCIE: Piana - Adbl yeti Mycie na dwa wiadra - Adbl Snowball - rękawica od Chemical Guys (Genialna - chłonie ogromne ilości wody i dobrze się nią pracuje) Deironizacja - Iron od Automotivecar (żelowa konsystencja, długo siedzi na lakierze, dobrze się rozprowadza - 2 krotna aplikacja na lakier + felgi i zeszło max 150-200ml) Dekontaminacja - Prickbort Detale i szczeliny - Koch green star 1:10 Suszenie - Fireball Pin towel Na koniec BSD od Sonaxa WNĘKI DRZWI: Prickbort, Koch GS 1:10, Carpro Ech20 1:4 FELGI I OPONY: Prickbort, Iron, Excede UWC, jako zabezpieczenie na opony wleciał Perl od Carpro 1:4 WNĘTRZE: 2 razy odkurzane ale ilość wbitego piachu była tak duża, że żeby to wyciągnąć do końca niezbędne byłoby wyjecie foteli, szczoty na wkrętarkę a potem przepranie tego wszystkiego Good Stuff - Interior cleaner Koch green star 1:15 Binder Interior premium Wax Carpro Perl 1:4 Pędzelki od ADBL, aplikatory Work Stuff, Microfibry Waxpro Nolimit, Butelki od Work Stuff TO CO ZASTAŁEM: MYCIE: 1 ODKURZANIE I OKRYWANIE BRUDU: DYWANIKI - wyszorowane za pomocą excede UWC - tutaj jako porównanie zabezpieczenie Carpro Perl 1:4 - tak, zabezpieczyłem też stronę kierowcy ale wcześniej zrobiłem testy czy nie będzie za ślisko, dywaniki spryskane i dotarte mikrofibrą, efekt super i nie ma mowy o ślizganiu się butów. JESZCZE 1 ODKURZANIE I EFEKT KOŃCOWY: Genialna szczotka: KONIEC - Czas pracy 8h, tyle mogłem zrobić, Volvo nie ma lekkiego życia ale wydaje mi się, że jest choć w trochę lepszym stanie niż to w jakim je zastałem. 10 1
Kamsyyo Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Dobra robota, ja mam pytanko jak te szczeliny przy zawiasach robiłeś? Pędzelek z APC i jak to spłukałeś później?
wojtecki Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 @Kamsyyo najpierw spryskalem wszystko prickbortem, poczekałem aż zacznie działać..na to apc i pędzelek od worka stuff ten z twardszym włosiem. Spłukałem normalnie woda z węża przy mały ciśnieniu żeby nigdzie mi nie chlapało. Potem dmuchnąłem kompresorem i dotarłem mikrofibra. Na koniec ech20 od carpro.
Kamsyyo Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 22 minuty temu, wojtecki napisał: @Kamsyyo najpierw spryskalem wszystko prickbortem, poczekałem aż zacznie działać..na to apc i pędzelek od worka stuff ten z twardszym włosiem. Spłukałem normalnie woda z węża przy mały ciśnieniu żeby nigdzie mi nie chlapało. Potem dmuchnąłem kompresorem i dotarłem mikrofibra. Na koniec ech20 od carpro. I te smary tak dobrze puściły od APC i pędzelka? Ja przy okazji płukania zawsze pryskałem do środka.
wojtecki Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 @Kamsyyo tak, prickbort w połączeniu z apc Koch GS zjadło cały smar.
Recommended Posts