Jump to content

Recommended Posts

Posted

W instrukcji obsługi trafiam na informacje, że przy podłączeniu myjki do sieci wody należy użyć zaworu zwrotnego blokującego ruch wody w przeciwnym kierunku. Przeszukuję forum oraz internet i poza instrukcjami obsługi poszczególnych myjek nie potrafię znaleźć na ten temat żadnych informacji. Kupuję pierwszą w życiu myjkę a nie mogę się dowiedzieć co mam zrobić żeby poprawnie zainstalować urządzenie. 

Proszę o pomoc. Jaki to zawór, skąd go wziąć i gdzie to należy zamontować.

Posted

@Ragdfgg moim zdaniem całkiem zbędne w sieci gdzie mamy ciśnienie które może tylko spaść a nie się cofać... Takie zawory to prędzej przy pompie hydroforowej. 

Mi przedstawiciel Kranzle dał rady aby:

- zmierzyć przepływ wody

- przed podłączeniem węża do myjki przepłukać go odkręcając kran

- odpowietrzać myjkę naciskając pistolet przed załączeniem silnika...

- wyłączyć przed dłuższym nie używaniem/spuścić ciśnienie (podczas mycia)

Posted
7 minut temu, powalla napisał:

Coraz lepsze tematy ...

Wyjaśnij co ci nie pasuje.  Przeszukałem forum, przeszukałem inne miejsca. Zapytałem na forum bo do tego służy. Zgłaszam bezsensowny spam.

informacja w instrukcji Lavor oraz Nilfisk mówi, ze pierwszy krok to zawór zwrotny przy podłączeniu. Jak juz jestes taki cwaniaczek to chociaż wskaż gdzie znajdę odpowiedź.

Posted

Takie pytanie daj w „krotkie pytanie ...” , a nie nowy temat zakladasz . 
Co do instrukcji , to poprosze o fotke do takiego zapisu ... zawor zwrotny stosuje sie tylko jak zasilasz myjke z np. wiadra . Oryginalny waz Karchera ma taki zawor na koncu i tylko taki widzialem ...

Co do nazwania mnie cwaniaczkiem ... stary musisz sie bardziej postarac jak chcesz mnie obrazic 😉  Pomijam juz tutaj kompletny brak dobrego wychowania ... no ale do tego ciagle mnie przyzwyczajaja dzieci fb ktorzy mysla ze wszystko i wszedzie im wolno ... no bo po to jest forum 🤣

• Lubię to 1
Posted
12 minut temu, powalla napisał:

Takie pytanie daj w „krotkie pytanie ...” , a nie nowy temat zakladasz . 
Co do instrukcji , to poprosze o fotke do takiego zapisu ... zawor zwrotny stosuje sie tylko jak zasilasz myjke z np. wiadra . Oryginalny waz Karchera ma taki zawor na koncu i tylko taki widzialem ...

Co do nazwania mnie cwaniaczkiem ... stary musisz sie bardziej postarac jak chcesz mnie obrazic 😉  Pomijam juz tutaj kompletny brak dobrego wychowania ... no ale do tego ciagle mnie przyzwyczajaja dzieci fb ktorzy mysla ze wszystko i wszedzie im wolno ... no bo po to jest forum 🤣

Pierwszy akapit - dziękuję za merytoryczną refleksję.

Drugi akapit - jak ulał pasuje do twojego wcześniejszego posta.

Screenshot_2021-04-05-18-36-01-11.jpg

Screenshot_2021-04-05-18-36-01-11.jpg

Posted

Hydroczyszczarka? To jakiś translatorowy bełkot , no i zauważ " zgodnie z obowiązującymi normami " , a takowch u nas w Pl nie ma . No ale gdzie to znaleźć ...na fejsie pewnie nie będzie ... jak żyć ? 

Posted

Proszę mnie nakierować, bo nie rozumiem. Chcę kupić wąż Cellfast 3/4 i stojak z bębnem do tego. Tylko stojak i wąż przyłączeniowy do tego stojaka sa dostępne tylko w rozmiarze 1/2. Czyli od rury do stojaka wraz z jakąś złączką jest 1/2 a dalej do myjki 3/4. Czy ta 1/2 nie będzie wąskim gardłem dla węża szerszego?