Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemanko, mam roczną powłokę FX Evo, od jakiegoś czasu zmagam się z problemem praktycznie braku zrzutu wody na bokach i tylu auta. Z początku myślałem, że to przytkanie potem, że poszła ostatnia warstwa hydrofobowa powłoki.
Natomiast czuć pod palcem, że różnego rodzaju brud jest na lakierze, a sam lakier jest tępy. Przeprowadziłem proces dekontaminacji d-tox i wzruszyłem aplikatorem i może trochę pomogło, jedyne co mi przychodzi do głowy to glinka ale jakoś nie jestem przekonany ku temu. 
Jakiś pomysł ? 

Posted

D-Tox usuwa lotna rdzę. Usuń jeszcze osady wapienne jakimś WSR oraz smołe preparataem typu T&G.

Posted
3 minuty temu, PawelRDM napisał:

D-Tox usuwa lotna rdzę. Usuń jeszcze osady wapienne jakimś WSR oraz smołe preparataem typu T&G.

Robiłem TarPro oraz Apc Sour zapomniałem dopisać 

Posted

Jak coś jeszcze zostało to atakuj dalej D-toxem. Teraz jest dobra pogoda na takie zabiegi. Produkt może długo leżeć i pracować.

Posted
8 godzin temu, KUBA46 napisał:

Jak coś jeszcze zostało to atakuj dalej D-toxem. Teraz jest dobra pogoda na takie zabiegi. Produkt może długo leżeć i pracować.

Ostatnio dałem poleżeć z 5 min potem wzruszyłem to ręcznie i po 5 minutach spłukałem, sadzisz żeby powtarzać ten proces do skutku ?

Posted

Jaki przebieg powłoki? Dach i maska ok? U siebie na aucie robię test Evo i Aqua. Evo na bokach już hydrofilowa a Aqua ma się dobrze. Czyli u Ciebie już może nie być powłoki.

Posted

Deiron, T&G, WSR. Na koniec mycie mocniejszym szamponem. Nie wiem jak działa dana powłoka, to że jest tępo nie musi oznaczać konieczności glinkowania, taka może być "cecha" powłoki . Brak zrzutu czyli tafla nie uciekająca? Czy brak kropelek? 

Posted
Godzinę temu, Dante05 napisał:

Jaki przebieg powłoki? Dach i maska ok? U siebie na aucie robię test Evo i Aqua. Evo na bokach już hydrofilowa a Aqua ma się dobrze. Czyli u Ciebie już może nie być powłoki.

Dach jak najbardziej okej, maska nie powiem bo miałem na nowo lakierowaną i na nowo powłokę położoną jakieś 2msc temu.
Wiesz ogólnie studio daje gwarancję, ze powłoka będzie siedziała 3 lata więc mnie to nie powinno obchodzić już się zobligowali do ścięcia futrem wszędzie gdzie nie działa jak powinna i położenia FX Hypernity w ramach gwarancji, ale wciąż dla własnej nauki chcę rozwiązać ten problem.
Przebieg ok 20tyś

Godzinę temu, AudiBlask napisał:

Deiron, T&G, WSR. Na koniec mycie mocniejszym szamponem. Nie wiem jak działa dana powłoka, to że jest tępo nie musi oznaczać konieczności glinkowania, taka może być "cecha" powłoki . Brak zrzutu czyli tafla nie uciekająca? Czy brak kropelek? 

Ogólnie myłem już auto apc aqua panelowo wcześniej GS Sour deiron i t&g też wleciał i z kompletnego zrzutu pojawiła się tafla i wiele miejsc zaczęło funkcjonować.
Tępo jest i to nie jest spowodowane powłoką, bo dach i przedni zderzak git.

Posted

Z doświadczenia wiem, że Evo nienawidzi zapychania brudem. Powłoka raz zapchana brudem na dłuższy okres czasu (powyżej miesiąca) traci powoli hydro. Czyli takie miejsca jak drzwi i tył auta gdzie najwięcej zbiera się brudu.

Posted
9 godzin temu, marco80 napisał:

@ValiooX Napisz jeszcze jak często myłeś tan samochód ręcznie na wiadro i rękawice?

Co tydzień jakoś góra dwa, zawsze na dwa wiadra.

3 godziny temu, Dante05 napisał:

Z doświadczenia wiem, że Evo nienawidzi zapychania brudem. Powłoka raz zapchana brudem na dłuższy okres czasu (powyżej miesiąca) traci powoli hydro. Czyli takie miejsca jak drzwi i tył auta gdzie najwięcej zbiera się brudu.

Też to powoli zaczynam zauważać na dwóch autach