Berserker Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 Do czego odpowiednio używać dysz: czerwonej, zielonej, żółtej i czarnej w myjce Lavor Vertigo 26. Którą dyszą myć samochód żeby nie uszkodzić lakieru?
Adaszek96 Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 Ja używam dwóch końcówek, o ile się nie mylę to białej i żółtej - dwóch o największych kątach. Ta z największym kątem do spłukiwania karoserii, a ta węższa do kół oraz nadkoli. Końcówki do podawania chemii ( czy tam wolnym przepływie nie używam) oraz czerwonej bodajże punktowym stopniu rozpylania, która będzie zbyt agresywna do pielęgnowania aut.
Berserker Posted December 12, 2020 Author Report Posted December 12, 2020 A jaką złączkę dokupić do węża żeby doprowadzić wodę do myjki na ten gwint metalowy? 2
vlodek2532 Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 2 godziny temu, Berserker napisał: A jaką złączkę dokupić do węża żeby doprowadzić wodę do myjki na ten gwint metalowy? Zależy jaki masz wąż. 1/2 lub 3/4 cala. Gwint do szybko złączki masz taki sam w obydwu przypadkach. Idź do jakiegoś obi, dokup sobie filtr wody od Hyundaia do tej myjki i idź z tym do działu ogrodniczego i poproś gościa z działu o złączki cellfasta lub miedziane jak jesteś bogaczem. Nikt ci tu linków do allegro podawać nie będzie. Co do złączek to spłukuje tylko biała. Czerwona-punktowa jest useless, żółta 15 stopni myłem betonowy płot a czarnej do spieniania chemii nie używałem. Na aliexpress można dokupić jeszcze zielona 25 stopni i ona też się nadaje do płukania. 1
Recommended Posts