Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja używam dwóch końcówek, o ile się nie mylę to białej i żółtej - dwóch o największych kątach. Ta z największym kątem do spłukiwania karoserii, a ta węższa do kół oraz nadkoli. Końcówki do podawania chemii ( czy tam wolnym przepływie nie używam) oraz czerwonej bodajże punktowym stopniu rozpylania, która będzie zbyt agresywna do pielęgnowania aut.

Posted
2 godziny temu, Berserker napisał:

A jaką złączkę dokupić do węża żeby doprowadzić wodę do myjki na ten gwint metalowy?

Zależy jaki masz wąż. 1/2 lub 3/4 cala. Gwint do szybko złączki masz taki sam w obydwu przypadkach. Idź do jakiegoś obi, dokup sobie filtr wody od Hyundaia do tej myjki i idź z tym do działu ogrodniczego i poproś gościa z działu o złączki cellfasta lub miedziane jak jesteś bogaczem. Nikt ci tu linków do allegro podawać nie będzie. 

Co do złączek to spłukuje tylko biała. Czerwona-punktowa jest useless, żółta 15 stopni myłem betonowy płot a czarnej do spieniania chemii nie używałem. Na aliexpress można dokupić jeszcze zielona 25 stopni i ona też się nadaje do płukania.

• Lubię to 1