Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, 

mam problem z Fordowskim lakierem Panther Black, mianowicie mam wiele łatek jak na zdjęciach i trapi mnie od czego one powstały?🧐

Auto już takie nabyłem, ale jak to handlarzyna ładnie je pomaskował przed sprzedażą i nie rzucało się tak w oczy, nie mniej jednak po kilku myciach wyszedł stan obecny., jeżdzę jakiś czas i nic się z tym nie dzieje niby ale pasowały by się za to w końcu zabrać..

Lakier niby jest równy chociaż nie za gruby w granicach 80-100 na całym aucie (na tych łatkach nie odbiega grubością).

Pytanie czy jest wogóle szansa to jakoś sensownie wyprowadzić czy zostanie tylko lakiernik?😬 Nie bardzo mi to pasuje na ptasie odchody chociaż miejsca i kształty tych plam by się zgadzały, głównie dach, maska, błotnik, słupki... Na czarnym lakierze trochę to razi w oczy🤣

Z góry dzięki za każde info 🙂 

IMG_20201003_133615.jpg

IMG_20201003_134101.jpg

IMG_20201003_134900.jpg

IMG_20201024_132250.jpg

Posted

Dobrze miejscowo pomierzyć , papierki  i jazda 😉  Jakby się okazało że to już za głęboko poszło i nie da się tego wyprowadzić polerką, to dopiero wtedy lakiernika odwiedzić .  Nie można po fotce określić czy to się da zrobić bez lakierowania , bo już nie raz takie cuda znajdywałem na lakierach i z jednych takie wżery dały się usunąć  ale były też takie które zostały, bo właściciel za długo bagatelizował kupę na aucie . 

• Okay 1