prolife Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam. Mam pytanie o stosowanie produktu do dressingu "pod maską", ale nie tylko ps. Szukałem na forum i nie znalazłem 1/ czy Motorplast Koch'a można bez obawy o "elektrykę" psikać na wszystko, co jest pod maską? Czy "obfite" potraktowanie silnika i innych elementów grozi jakimiś problemami? 2/ czy można bez obaw go stosować jako dresing na opony? 3/ czy aplikacja na nadkola ma sens, jeżeli chodzi o odpychanie brudu? 4/ jak się sprawdza po impregnacji gumowych dywaników?
D@ViD Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 11 godzin temu, prolife napisał: 1/ czy Motorplast Koch'a można bez obawy o "elektrykę" psikać na wszystko, co jest pod maską? Czy "obfite" potraktowanie silnika i innych elementów grozi jakimiś problemami? Bez obaw lecisz "na bogato" na wszystko co jest pod maską. Za kilka godzin lub na drugi dzień aby sprawdzasz i ew. docierasz 11 godzin temu, prolife napisał: 2/ czy można bez obaw go stosować jako dresing na opony? Nie próbowałem i raczej nie widzę sensu na opony, na opony są dedykowane dressingi 11 godzin temu, prolife napisał: 3/ czy aplikacja na nadkola ma sens, jeżeli chodzi o odpychanie brudu? Nie próbowałem, warto spróbować, ale super trwałości mu nie wróżę 11 godzin temu, prolife napisał: 4/ jak się sprawdza po impregnacji gumowych dywaników? Na dywaniki polecam Koch Chemie Guf Gummifix
prolife Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 Dziękuję za odpowiedź i porady skoro nic nie grozi połączeniom elektrycznym i można "na ostro", czyt. "bogato", to super i bezpieczna aplikacja Ps. Znalazłem taki produkt Koch'a: Plast Star (bez silikonu), - czym się różni od tego podanego przez Ciebie do impregnacji dywaników gumowych?
Gold_Car Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 Po gumi dywaniki nie są śliskie po odparowaniu lub dotarciu. Gumi jest tak jakby na alkoholu takie mam wrażenie PS nie znam używam is nich innego środka. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 18 Listopada 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 38 minut temu, prolife napisał: Plast Star (bez silikonu), to dressing do zewnątrz, nie wiem czy ktos stosował go na dywaniki ale do tego nadaje sie idealnie Koch Guf który nie jest śliski
prolife Opublikowano 18 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2020 Dzięki. Zrozumiałem. A 303 Aerospace Protectant 473ml? - może też być na gumowe dywaniki, czy "tylko" na inne plastyki? Ps. Ostatecznie, "wyhaczyłem" produkt w sprayu firmy Mafra. Myślę, że będzie do dywaników z kauczuku. Aktualizacja po aplikacji wczoraj : 1) niezły produkt w sprayu = świetnie "przyczernia" 2) nie odparowuje zbyt szybko, więc trzeba nadmiar, np. po godzinie zebrać (!), żeby uniknąć niebezpiecznych poślizgów.. Oczywiście zależy to od temperatury otoczenia (tak, jak teraz, w okresie zimowym, to obowiązek - usunąć nadmiar produktu). Na pedały bym nie kładł, chyba, że po dobrym osuszeniu jakąś suszarką
Rekomendowane odpowiedzi