Poszukiwacz Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam.. Mam nadzieję, że to dobre miejsce na takie pytanie. Mam polerkę rotacyjną ale bez podtrzymania obrotów i regulacja obrotów maszyny, bo takie ma, jest bardzo trudna. Czy, ma ktoś doświadczenie z taką polerką, która nie trzyma obrotów pod naciskiem, jeśli tak to proszę o wskazówki jak wykorzystać taką maszynkę. W tej chwili kupno polerki, która by spełniała standardy, jest nie możliwe.
julian Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 w jakim zakresie można regulowac obroty maszyny?
kanar Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jak pracowalem z taka maszyna to gdy zwalniala kciukiem podkrecalem lekko obroty na pokretle regulacji, ale ostroznie zeby nie przesadzic.
Poszukiwacz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Julian zakres obrotów w mojej polerce to od 600 do 3500. Kanar jak kontrolowałeś docisk do powierzchni polerowanej. Chyba tylko na wyczucie. Przy takiej polerce jak długo, oczywiście w przybliżeniu trwała praca nad jednym np. błotnikiem.
julian Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 chociaż tyle dobrze, że zaczyna od 600. oprócz kilku żelaznych zasad podczas polerowania wszystko trzeba robić na wyczucie i każdy ma minimalnie różną technikę pracy, więc żadnego porady nie zastąpią własnego doświadczenia!
Dystrybutor m.k. Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Poszukiwacz, moja z tego co pamiętam też ma regulację począwszy od 600 obrotów na minutę. To chiński wynalazek i póki co jestem zadowolony (śmieszna cena, dobra waga - ok.3kg) i pozostało tylko się przyzwyczaić. Teraz większych problemów mi nie sprawia brak podtrzymywania obrotów. Po prostu to też kwestia wprawy. Praktyka przezwycięży brak tej opcji.
kanar Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Kanar jak kontrolowałeś docisk do powierzchni polerowanej. Chyba tylko na wyczucie. Przy takiej polerce jak długo, oczywiście w przybliżeniu trwała praca nad jednym np. błotnikiem. Z tym czasem to ciezko powiedziec, zalzey co chcesz zrobic, jak odsiweznie albo glaze to w sumie kilka minut, jak mocne darcie to i z godzine. A z tym dociskiem to nie czaje o co chodzi.
Poszukiwacz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Kanar. Z tym dociskiem to jest tak: czy podtrzymujesz polerkę cały czas, czy pracuje ona na lakierze pod własnym ciężarem?
kanar Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 pracuje pod wlasnym ciezarem i jeszcze dociskam ale jesli chodzi o techniki to jakas alfa i omega nie jestem, rzeklbym, ze jeszcze sie ucze.
Rekomendowane odpowiedzi