Davidstm1 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 Poczyniłem pierwsze prace w zakresie poprawy wygladu i zabezpieczenia autka. Wpadło trochę kosmetyków i bawiłem się w detailera Wyszło jak wyszło xD. Pierwszy raz tak "profesjonalnie" sie w to bawiłem. Auto umyte porządnie ręcznie, potem deironizacja lakieru, glinkowanie, mycie, odtluszczenie, wosk, rain drop. Pewnie coś itak popierdzieliłem ale przyjmę każdą krytykę o ile będzie konstruktywna 1
Moderator Streat Opublikowano 29 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Października 2020 początki sa ciezkie ale z biegiem czasu nabierzesz doświdczenie jak jeszcze poczytasz forum to w ogole bedzie miodzio ogolnie wyszło bardzo dobrze
Davidstm1 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2020 12 godzin temu, Streat napisał: początki sa ciezkie ale z biegiem czasu nabierzesz doświdczenie jak jeszcze poczytasz forum to w ogole bedzie miodzio ogolnie wyszło bardzo dobrze No sa trudne. 9 godzin walczyłem :). Jak wyszło to git To był nasz pierwszy raz xD
krzygaj Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2020 @Davidstm1 glinkę stosujemy przed korektą lakieru. Zastosowanie glinki powoduje powstanie rys na lakierze. Jeżeli chcesz oczyścić lakier, a nie robisz korekty, to zrób deironizację i dekontaminację. Pamiętaj - jeżeli glinka, to później korekta.
Davidstm1 Opublikowano 30 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2020 18 minut temu, krzygaj napisał: @Davidstm1 glinkę stosujemy przed korektą lakieru. Zastosowanie glinki powoduje powstanie rys na lakierze. Jeżeli chcesz oczyścić lakier, a nie robisz korekty, to zrób deironizację i dekontaminację. Pamiętaj - jeżeli glinka, to później korekta. Wiem. Tu mój błąd że nie zrobiłem ale nie jest źle z lakierem mimo to. Nie miałem czym ani gdzie. Po zimie będę robić polerkę jak sobie kupię.
KUBA46 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2020 W dniu 30.10.2020 o 09:20, krzygaj napisał: Pamiętaj - jeżeli glinka, to później korekta. I tak i nie. Przy umiejętnym posługiwaniu się glinką wystarczy cleaner na finishowym padzie. 1
krzygaj Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 @KUBA46 tak o to mi chodziło, że potrzebna jest ingerencja maszynowa - lub ręczna jeżeli ktoś lubi
Rekomendowane odpowiedzi