Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie

Rozwazam czy jest sens kupna w mojej sytuacji glaze'u ?

Mam AG SRP, Dodo Lime prime lite, lusso rev. cream - to z cleanerow . Ostatnio najczesciej uzywalem srp.

Z woskow Lusso oro i colli 476.

Czy jest sens kupna glaze'u jak np. PB Black Hole ? chodzi oczywiscie o jeszcze lepszy look niz na obecnym czesto uzywanym zestawie czyli srp + lusso oro. Czy da mi to jeszcze jakas poprawe efektu wizualnego ? :kox: Mysle o uzywaniu SRP + glaze + lusso oro.

Chodzi mi o aplikacje na czarnym kolorze - bmw cosmosschwartz.

Jesli wogole jest sens zakupu to jaki glaze polecacie ?

dzieki

pozdr.

Piotrek

Posted
Mysle o uzywaniu SRP + glaze + lusso oro.

Piotrek,

testowałem SRP + BH + PB Natty's Blue na czarnym Jeepie GC i nie widziałem praktycznie żadnej różnicy między SRP + Natty's - no może owe 2% ;)

Posted

Czy jest więc sens kupowania glaze'u?? Ewentualnie kiedy może nam się przydać?? Obecnie mam djlp i właśnie zakupiłem pbbh. Kupiłem go głównie do dwóch czarnych aut które posiadam. Chciałem stosować to tak : djlp+pbbh+ colli 476 ale powiedziano mi że nie ma sensu bo widocznej poprawy efektu nie będzie. Wymyśliłem sobie więc ze djpl będę dawał na srebrny samochód a pbbh na czarne. Czy może ma ktoś jeszcze jakieś sugestie??

Posted

Tez się uparłem na glaze i zakupiłem FK 303 hand glaze. Nałożyłem go po SRP który...już w sobie ma trochę glaze'u.Kumpel stał z boku i twierdził ze różnica jest ,ja jej nie zauważyłem. Może dopiero po tym ja nałożyłem #16 to trochę jakby się bardziej wymokrzyło. Lakier atrament.

Posted

Czyli nie pozostaje nic innego jak eksperymentowac. W tygodniu jak będzie pogoda zrobie u siebie na ciemnym granacie połowę maski djlp+colli i połowę pbbh+colli. Wstawie zdjęcia więc zobaczymy czy będzie jakaś różnica.

Posted

Moimk zdaniem po BH widac różnicę. Ostatnio robiłem honde (czarna) i po nałożeniu BH naprawde efekt się poprawił.

Posted

Szedlbym raczej w kierunku, ze SRP i glaze sie wylkucza (a raczej ze SRP to tez glaze) i ze powiny byc stosowane tym samym etapie etapie w zaleznosci od kondycji lakieru. Bardziej sfatygowany lakier - SRP, mniej czysty glaze.

W takim przypadku ogolny zestaw wygladal by tak: (SRP)/(cleaner -> glaze) -> LSP.

Pozatym, polaczenie SRP + BH + LSP chyba nie wrozy dobrej trwalosci.

Posted
Pozatym, polaczenie SRP + glaze + LSP chyba nie wrozy dobrej trwalosci.
Będę obserwował ;)

Doszedłem tez do wniosku ze przy moich pracach SRP na tym etapie (po korekcji) faktycznie jest zbędny. Czysty cleaner lepiej by się sprawdził. Coś się kupi ;)

Posted

piotres, ja należę do tych, co po glaze'ach widzą różnicę... :)

tj. widziałem różnicę po Black Hole, Clearkote Yellow Moose Wax, DC2 czy #7.

Ale są niektóre cleanery, które same w sobie mają odzywki i na prawdę dają super efekt - takie jak np. Zymol HDC czy SV CF albo Lusso Revitalizing Creme albo Victoria Cleanse i po nich to w sumie nie robiłbym sobie dodatkowej roboty :-] (w sumie może można do tego towarzystwa zaliczyć też BH...)

Pozatym, polaczenie SRP + BH + LSP chyba nie wrozy dobrej trwalosci.

SRP + Clearkote Yellow Moose Wax + Victoria Concours jedna warstwa aplikatorem = 6 tygodni (sierpień-połowa września, ale auto nocuje pod wiatą...)