Grzechu23 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Powitać Dłuższy czas zwlekałem, aż w końcu mam chwilę wolnego i pora przedstawić wam nowe smarowidło od znanego koreańskiego producenta - @BINDER. Opis producenta: Cytat Samba Wax to naturalny wosk na bazie Carnauby o świeżym zapachu tropikalnych owoców. Odżywia i upiększa lakier samochodu podkreślając głębię koloru oraz nadając wysoki połysk. Wosk kryje drobne niedoskonałości na powierzchni, pozostawiając ją gładką i przyjemną w dotyku. Samba Wax zapewnia także bardzo dobre właściwości hydrofobowe i znacznie ułatwia bieżącą pielęgnację lakieru. Zachwyca łatwością aplikacji i wydajnością. Instrukcja: Przed użyciem dokładnie oczyść i wysusz lakier samochodu. Zaaplikuj równomiernie za pomocą miękkiego pada na całej powierzchni samochodu. Pozostaw wosk na lakierze około 30 - 60 minut. Dotrzyj dokładnie czystą miękką mikrofibrą. Wosk dostajemy w bardzo fajnej solidnej grubej puszce. Graficznie również jest to mój gust Zapach? tropiki Podoba mi się! Nawet przy aplikacji na otwartym terenie wokół auta przy woskowaniu nie da się nie wyczuć tego zapachu. Zawartość carnauby z tego co pisał @michal_motogo to około 35%. Sporo Maska w Superbie przygotowana standardowo jak to pod każdy wosk (poza dekontaminacją chemiczną). Mycie mocniejszym szamponem / cleaner / IPA Zarzucamy taśmę Konsystencja - baardzo tłusta, oleista. Masełko prima sort Aplikacja - Chyba nie miałem do tej pory bardziej wydajnego wosku. Jednym małym pociągnięciem aplikatora (jak niżej na foto) przesmarowałem całą połówkę maski w Superbie i jeszcze mógłbym coś oblecieć Tutaj byłem w szoku Temperatura otoczenia 26 C - ciepło.. Producent w opisie podpowiada dotarcie w przedziale 30-60 minut. Mimo tego nawet tutaj na forum chyba widziałem info, iż po 10 minutach śmiało można lecieć z MF i tak też zrobiłem w moim przypadku. WS Gentleman Basic. Btw. Moje ulubione MF Podczas tego testu nie miałem tyle czasu, ale na pewno sprawdzę przy następnej aplikacji jak wosk zachowa się przy zostawieniu go na 1h. Pierwsze pociągniecie lekko tępawo pod MF, ale jak już nabierzemy rozpędu to dalej idzie bezproblemowo, szybko i sprawnie. Tego dokładnie oczekiwałem od letniaka Ściągamy taśmę.. Przyciemnienie bardzo mocne, wyszło fajne ziarno, połysk (jak na tak mocne przyciemnienie) super. Jako, że nie mam w zwyczaju 'moczyć' auta zaraz po aplikacji, zatem kropelki z dnia następnego Tylko jedna fotka, ale w dalszej części zobaczycie lepsze ujęcia I teraz tak - test trwał raptem tydzień ;( Auto niestety zostało zaparkowane pod drzewami z których podczas deszczu zleciały jakieś cholerne soki. Całe auto oblepione, aż się odechciewało patrzeć ;/ Miałem lekki niedosyt.. Ok, konkretne mycie i jedziemy dalej Teraz dla porównania i urozmaicenia postawiłem zestawić Sambe z innym woskiem. Wybór padł na FW Paradise Gloss. Oba woski dostają tą samą MF od Work Stuff. Temperatura - ok. 25 stopni Pod względem konsystencji wygrywa zdecydowanie Binder. Masełko (margaryna Delma xD) Zapach również zdecydowanie Samba. FW jakaś dziwna delikatna chemia. Ciężko określić. Czekamy 10 minut Jedziemy z dotarciem. Bardzo podobne spostrzeżenia (czyt. żadnych problemów), choć minimalnie lepiej wypadł FW. Fibra jakby miała mniejszy opór. Mamy finał! Przyciemnienie dla obu wosków praktycznie takie samo. Bardzo mocne, choć jak przyglądałem się na żywo tak wydawało mi się, że minimalnie większe u Bindera. Maskowanie rys - w obu przypadkach bardzo zbliżone. Nie jestem w stanie określić który robi to lepiej. Wspomniałem wcześniej, że będzie porcja kropelek. No to coś jest 3h po aplikacji Lewa strona FW / prawa Binder Według mnie kształtniejsze po stronie koreańskiego producenta, ale to juz sami oceńcie. Coś dla fanów filmów Dzięki i miłego weekendu 8 3
Moderator Domel Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Spisuj przebieg i updejtuj. 1
Grzechu23 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Dodany w opisie film z hydro Samby
Dystrybutor BINDER Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2020 @Grzechu23 Dziękujemy za super test Bardzo fajnie zostały pokazane właściwości wosku Samba Wax. Bardzo się cieszymy, że produkt przypadł Ci go gustu
Grzechu23 Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Jakiś czas już minął, ale niestety mam złe wieści. Miałem nagrane 2 filmy z updatem hydro i ogólnego zachowania sie wosków, ale podczas zrzucania na kompa i późniejszego odtworzenia - szlak ich trafił ;/ Został mi tylko jeden -> Hydro po 50 km i 2 dni od aplikacji. Co mogę powiedzieć...wosk leżał u mnie około miesiąca. Dokładnie pokryło się to z deklaracjami producenta. Miał być 'letniak' więc jest Samba Wax przypadła mi do gustu i to fest Świetna aplikacja/zapach /docieranie/przyciemnienie/hydro. Trwałość jest tutaj na drugim planie. Aż korci mnie, żeby jeszcze ponownie wrzucić chociaż na maskę @BINDER dobra robota! 1
damiano2007 Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 @BINDER jak już się pobawiłem woskiem, to i parę fotek rzuciłem Parę słów; Typowy owocowy letniaczek! Aplikacja jak i docieranie bez zastrzeżeń. Zapach umila pracę a efekt końcowy cieszy oko! Sama wydajność - tutaj argument - na drugim zdjęciu jest wosk, który przykleił się do denka - ta ilość starczyła mi na prawie pół auta. Nie wiem, może jestem skąpy i to co dobre chcę zachować na dłużej (podłoże było dobrze przygotowane = dekontaminacja + cleaner) 4 2
Dystrybutor BINDER Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2022 To nie skąpstwo, Samba Wax jest właśnie tak wydajny Efekt mega, cieszymy się, że przypadł do gustu! 1
Rekomendowane odpowiedzi