Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

U nas nie ma go w sprzedaży, tymczasem w USA MEG's ma komplet do regeneracji lamp, G1900 za 25 USD, który zawiera: PlastX, Easy Buff Pad & Microfiber Towel.

No i właśnie - gdzie kupić taki lub podobny pad ?

Na filmie widać, jak toto wygląda: FILM

meguiars-pad.jpg

(sorry za lamerstwo - jeśli już to było opisane, to przepraszam)

Posted

To jest mały wełniaczek z końcówką do wiertarki. Jest na tyle miękki żeby nie spowodować uszkodzeń na reflektorach plastikowych przez zwykłego użytkownika.

Posted

Łukasz, rozumiem, czy można go czymś zastąpić, z dostępnej w PL oferty, aby taki 'zwykły' szaraczek mógł spolerować ładnie lampy :?: Może coś polecisz :?:

Dzięki

Posted
Łukasz, rozumiem, czy można go czymś zastąpić, z dostępnej w PL oferty, aby taki 'zwykły' szaraczek mógł spolerować ładnie lampy :?: Może coś polecisz :?:

Aby spolerować lampy nie musisz mieć konkretnie tego. Spokojnie to zrobisz gąbkowymi padami (małymi) lub jakimś małym wełniakiem o ile kupisz gdzieś w PL.

PlastX też nie jest wymogiem - ja używam normalnych past polerskich takich, jak do lakieru i też jest dobrze.

Poza tym rzuć sobie okiem np. na ten wątek - tutaj też sporo o tym jest:

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=387

Posted

Łukasz, dziękuję bardzo. Ja akurat mam specyficzne klosze Volvo, one parszywie matowieją :( co widać poniżej, i akurat na 100% ten zestaw polerski zapewnia satysfakcję, co sprawdzili koledzy ze Szwecji :) Stąd moje pytanie o ten pad.

IMAGE_078-vi.jpg

Dziękuję

Posted

Jarek, ale jak masz dostęp do małych padów to uwierz mi, że też to zda egzamin. Jeżeli masz sporo odprysków to w miarę wolnego czasu skuś się na papier ścierny żeby zmatowić lampy, a potem wypolerować ;)