Rester Posted July 28, 2020 Report Posted July 28, 2020 Cześć wszystkim, Mam problem z prawie nowym samochodem. Miałem małą rysę i chciałem ją wypolerować (później okazało się, że to nie jest rysa, ale wewnętrzne odbicie światła LED .... bez komentarza). Przygotowałem się wcześniej i wykonałem prace w poniższych krokach: 1. Umyłem samochód myjką ciśnieniową. 2. Zastosowałem metodę 2 wiader z wełnianą rękawicą Gyeon. 3. Umyłem ten reflektor najdelikatniejszą glinką (pomarańczowa glinka ValetPRO). 4. Kupiłem aplikator Meguiar's Soft Foam, Meguiar's Super Shine MF i Meguiar's Ultimate Polish. 5. Polerowanie wykonane ręcznie za pomocą miękkiej pianki (Meg Soft Foam). 6. Po pierwsze, zrobiłem to używając lekkiego nacisku i ruchów okrężnych. Po 2 lub 3 iteracjach zmieniło się tylko tyle, że ... pojawiły się swirle, które stworzyłem i których nie było na początku! 7. Następnie próbowałem to rozwiązać. Zobaczyłem, że mały nacisk nie zrobił nic dobrego, więc pomyślałem, że potrzebuję raczej dużego nacisku, więc tak zrobiłem. Myślę, że to tylko pogorszyło sprawę i teraz jest naprawdę dużo swirli. Zobaczcie załączone zdjęcie. Możecie mi pomóc? Co poszło nie tak? Nie chciałam zedrzeć powłoki UV, dlatego zdecydowałam się na łagodną polerkę/cleaner Meg Ultimate Polish. Pozdrawiam i dzięki
Moderator Streat Posted July 28, 2020 Moderator Report Posted July 28, 2020 @Rester pad tricolor chyba ze masz jakaś gabke polerska i pasta finishowa powinna załątwic sprawe
Rester Posted July 28, 2020 Author Report Posted July 28, 2020 @Streat Czy pad tricolor którejś firmy jest najlepszy? Czy obojętnie jaki, np. taki: https://mrcleaner.pl/aplikatory/monster-shine-aplikator-tri-color-german? Jeśli chodzi o gąbkę, to polerskiej nie mam raczej. Ta moja to wg mnie gąbka-aplikator, o taka: https://showcarshine.pl/aplikatory/meguiars-soft-foam-applicator-pad-2-pack-bulk-aplikator-do-wszystkiego-.html Teoretycznie Meguiar's sugeruje, aby to właśnie jej używać z Ultimate Polish, jednak u mnie się to nie sprawdziło na reflektorze.
Moderator Streat Posted July 29, 2020 Moderator Report Posted July 29, 2020 @Rester dokładnie taki pad tricolor obojetnie jakiej firmy
Rester Posted July 29, 2020 Author Report Posted July 29, 2020 To jest delikatniejsze od gąbki Meguairs Soft Foam?
Moderator Streat Posted July 30, 2020 Moderator Report Posted July 30, 2020 @Rester soft foam jest aplikatorem a nie padem polerskie. Tutaj musisz rozbić ziarno aby pasta zadziałała.
Recommended Posts