Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie dotyczące MEGUIAR'S Ultimate Polish Pre-Waxing Glaze i polerowania ręcznego.

Wczoraj spróbowałem tego na czarnym lusterku zewnętrznym (lakier piano) z użyciem mikrofibry MEGUIAR'S Supreme Shine. Drobne zarysowanie, o które mi chodziło, zniknęło, ale operacja pozostawiła po sobie nieco mleczną / lekko zmatowioną część lakieru piano, który polerowałem. Powstały po prostu mikroryski, które dają taki efekt przy odpowiednim, sztucznym świetle. 

Pytanie - czego używać z Ultimate Polish w przypadku ręcznej polerki, aby było lustro? Może jakiś pad zamiast mikrofibry jednak?

Posted

Samochód był opłukany, następnie umyty szamponem przy użyciu rękawicy z wełny Merynosa, następnie ponownie oplukany. Dekontaminacji nie było, ale lusterko wyglądało na czyste. 

Jaka gąbka do polerowania? Podałbyś przykładowy link? 

Posted

@Gadom poszukaj aplikator tricolor albo flexipads ma raczne o różnej sile.

Jeśli to jest plastik piano to to się łatwo poleruje - jest jak plastelina. Na YouTube są poradniczki