Gadom Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2020 Mam pytanie dotyczące MEGUIAR'S Ultimate Polish Pre-Waxing Glaze i polerowania ręcznego. Wczoraj spróbowałem tego na czarnym lusterku zewnętrznym (lakier piano) z użyciem mikrofibry MEGUIAR'S Supreme Shine. Drobne zarysowanie, o które mi chodziło, zniknęło, ale operacja pozostawiła po sobie nieco mleczną / lekko zmatowioną część lakieru piano, który polerowałem. Powstały po prostu mikroryski, które dają taki efekt przy odpowiednim, sztucznym świetle. Pytanie - czego używać z Ultimate Polish w przypadku ręcznej polerki, aby było lustro? Może jakiś pad zamiast mikrofibry jednak?
Gadom Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Samochód był opłukany, następnie umyty szamponem przy użyciu rękawicy z wełny Merynosa, następnie ponownie oplukany. Dekontaminacji nie było, ale lusterko wyglądało na czyste. Jaka gąbka do polerowania? Podałbyś przykładowy link?
analyzator Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 @Gadom poszukaj aplikator tricolor albo flexipads ma raczne o różnej sile. Jeśli to jest plastik piano to to się łatwo poleruje - jest jak plastelina. Na YouTube są poradniczki
Mirabel Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2020 Możliwe, że słabo oczyszczony lakier i dlatego ryski powstały.
Rekomendowane odpowiedzi