Andrzejsr Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 Lub inaczej, wprost - czy się psują ? jak długo mogą stać po otwarciu i pierwszym użyciu ? Zastanawiam się nad tym ilekroć używam NXT Meguiars (1.0) - i kurcze ledwo, ledwo ubywa, a chciałbym coś innego spróbować! Oznak hodowli kolonii grzybów i innych żyjątek nie zauważyłem po roku od otworzenia mniej więcej. Czytam, o niektórych woskach (np Collinite), że mają b dużą trwałość na lakierze. Z nimi również może inny problem powstać -jeśi faktycznie będzie tak trwały jak czytałem, to może zacznie "gnić" w puszce, zanim go zdążę zużyć? Miał ktoś z Was problemy z trwałością wosków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator CleanerFreak Posted June 28, 2009 Administrator Report Share Posted June 28, 2009 Lub inaczej, wprost - czy się psują ? jak długo mogą stać po otwarciu i pierwszym użyciu ? Zastanawiam się nad tym ilekroć używam NXT Meguiars (1.0) - i kurcze ledwo, ledwo ubywa, a chciałbym coś innego spróbować! Oznak hodowli kolonii grzybów i innych żyjątek nie zauważyłem po roku od otworzenia mniej więcej. Czytam, o niektórych woskach (np Collinite), że mają b dużą trwałość na lakierze. Z nimi również może inny problem powstać -jeśi faktycznie będzie tak trwały jak czytałem, to może zacznie "gnić" w puszce, zanim go zdążę zużyć? Bez obawy - to nie nastąpi - pod warunkiem że nie wystawisz puszki w zimę na zewnątrz ... ilekroć używam NXT Meguiars (1.0) - i kurcze ledwo, ledwo ubywa, a chciałbym coś innego spróbować! I to jest poważny problem dla entuzjastów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzejsr Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 Lub inaczej, wprost - czy się psują ? jak długo mogą stać po otwarciu i pierwszym użyciu ? Zastanawiam się nad tym ilekroć używam NXT Meguiars (1.0) - i kurcze ledwo, ledwo ubywa, a chciałbym coś innego spróbować! Oznak hodowli kolonii grzybów i innych żyjątek nie zauważyłem po roku od otworzenia mniej więcej. Czytam, o niektórych woskach (np Collinite), że mają b dużą trwałość na lakierze. Z nimi również może inny problem powstać -jeśi faktycznie będzie tak trwały jak czytałem, to może zacznie "gnić" w puszce, zanim go zdążę zużyć? Bez obawy - to nie nastąpi - pod warunkiem że nie wystawisz puszki w zimę na zewnątrz ... ilekroć używam NXT Meguiars (1.0) - i kurcze ledwo, ledwo ubywa, a chciałbym coś innego spróbować! I to jest poważny problem dla entuzjastów. Dla prawdziwych entuzjastów, to może i nie, bo pewnie znajdą zastosowanie choćby mieli podjazd nawoskować byle szybciej zużyć Ale dla takich jak ja, który tak średnio ma czas na dopieszczenie lakieru, nie mówiąc już o szybkim zużyciu puszki, do tego chciałby kupić coś, co da najlepszy możliwy efekt to jednak problem naprawdę, ech. Już miałem jeden wosk kupować, a natknąłem się na to forum.. już miałem inny wybrany, gdu na tym forum linki do testów i informacje o woskach, o których nawet nie wiedziałem, że istnieją znalazłem i bądź tu mądry co wybrać A jeszcze co do temperatur - faktycznie naturalnym woskom bardziej szkodzi zimno niż ciepło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fernando Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 A jeszcze co do temperatur - faktycznie naturalnym woskom bardziej szkodzi zimno niż ciepło ? Ja też się podłączam do pytania: zdradźcie tajemnicę, jak to jest z trzymaniem wosków w lodówce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metys Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 ja naturalne woski trzymam w lodówce. Nie wytrącają się z nich olejki, a struktura zostaje taka sama aż do dna:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
julian Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 ja trzymam w lodówce, ew.chłodnym,ciemnym miejscu o małej zmienności temperatury.w mojej lodówce tzw. roboczej,mam około 8-10stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts