fonnes Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Auto z firmy mojej żony. Gania całymi dniami po mieście, i z braku czasu na myjnię ręczną, często ląduje na szczotach Korzystając z długiego weekendu postanowiłem przywrócić mu trochę blasku. Nie dążyłem do 100% korekty. Czas pracy, około 20 godz. Użyte środki. Lakier: - piana aktywna Plus - Zymol Wasch - glinka niebieska (Temachem) - PB SSR 1,2,3 + pady niebieski, pomarańczowy, czarny wafel (Scholl) - Scholl S10, S17, S40 - Polerka orbitalna DAS-6 - PB Black Hole - Colli #476 Zastanawiałem się nad AG HD Wax, ale w końcu padło na #476. Chodziło mi głownie o trwałość wosku, choć AG HD to też twardziel. Koła, opony: - Autoland Attack - PB APC - Nielsen Briliance Plastiki zewnętrzne: - PB APC - Nielsen S-A-S Plastiki wewnętrzne: - PB APC - Megs Trim Restorer - Black Magic Dust Guard Komora silnika: - PB APC - Autoland Spec - Nielsen S-A-S Przed i w trakcie: Efekt finalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Mirku, odwaliłeś kawał dobrej roboty Od razu "Pandzina" się prezentuje ...żonka pewnie zadowolona, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 good job. silnik idealnie. bardzo mi się podoba rozsądne podejście do tematu lakieru. jeśli auto jeździ po mieście i nie jest prowadzone przez zapaleńca detailingowego, a pewnie pracownicy w firmie nawet nie widzą rys po szczotach, to taka korekcja, jaką wykonałeś jest idealnym rozwiązaniem. po co zdejmować kolejne mikrony? auto jako całokształt prezentuje się bardzo dobrze, blask super, a detailing to przecież nie sam lakier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajonc Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Super praca Kocham czarne lakiery aha silnik to nie JTD tylko MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Czerwca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 No no, to pracownicy będa się teraz zabijali o auto służobowe Świetna robota Mirku ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dzięki za uznanie mojej pracy. Dla mnie to był pierwszy taki projekt zrobiony kompleksowo jednym ciągiem. Julian, Samochodem jeździ głownie młody chłopak, prywatnie właściciel czarnego Passata. Ma hopla na punkcie swojego auta, ale wiedzę o prawidłowej dbałości o lakier ma taką jak większość. Zresztą tak jak wspomniałem, praktycznie nie ma szans aby myc to auto z minimalną, choćby, dbałością o lakier. Auto na stałe parkuje w Koszalinie i nie bardzo chce mi się je targać, co tydzień lub dwa, na weekend do Mielna żeby je trochę ogarnąć. Poza tym nie wyrobiłbym się z utrzymaniem trzech czarnych samochodów,w tym dwa duże SUV-y, w jako takim wyglądzie We wrześniu lub październiku, zależy od pogody, wezmę je na odświeżenie i przygotowanie do zimy. Bartek, Ja tam na zizlach się nie znam - preferuję benzin Dla mnie każdy Fiat z dieslem to JTD , ale wyedytowałem określenie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Fiat, Lancia i Alfa Romeo a potem opel, saab ... globalna wioska (wszystko JTD mJTD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Mirek, już chwaliłem, ale nie omieszkam posłodzić raz jeszcze Założę się, że zyski w firmie podskoczą o % dokonanej korekty.. Jest super Spodnie wyprane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Bardzo fajny projekt Ten Fiat ma napęd na cztery koła? Taki niepozorny jest, a ja się na włoskich samochodach nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ten Fiat ma napęd na cztery koła? Ależ skąd , "czarny crossover" to fiatowska nazwa koloru lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 "czarny crossover" to fiatowska nazwa koloru lakieru Ok, dzięki za wyjaśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APC Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Efekt super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi