arturkw Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2020 Hej mam pytanie jaki najlepiej dobrać pad pod pastę menzerna 2500? Posiadam w zapasie pady od royal pads pomarańczowe typu onestep nada się czy lepiej wymienić na inne ? Był bym wdzięczny za podanie co polecacie i jakiej firmy i kolor Dodam tylko że po tej paście auto będzie robione pastą 3800 ale to już pad wiadomo jaki ( miękki) 1
Moderator Streat Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @arturkw nie ma czegos takiego jak dany pad do danej pasty, bo padem regulujesz siłe cięcia, ja np. ostatnioo robiłem auto białym padem i paste koch m3 wiec kombinacja mega dziwna a usunąłem bardzo duzo zarysowań
arturkw Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 8 godzin temu, Streat napisał: @arturkw nie ma czegos takiego jak dany pad do danej pasty, bo padem regulujesz siłe cięcia, ja np. ostatnioo robiłem auto białym padem i paste koch m3 wiec kombinacja mega dziwna a usunąłem bardzo duzo zarysowań No ale do pasty mocno ściernej nie użyje bardzo miękkiego pada ? Są chyba jakiś "wyjściówki" nie znam się I poprosiłem o poradę Ale widzę próżno jej szukać.
Bare Shine Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Tak jak kolega wyzej napisal, nie ma reguły. Praktycznie kazdy lakier jest inny i na jednym sprawdzi ci sie menzerna 2500 na twardym jako mega ciecie, na innym bedzie to sredni pad i ta pasta a na jeszcze innym zrobisz super cut i wykonczenie w jednym. Niestety nie tak dziala polerowanie i nie mowie tu zlosliwie nalepiej sprobuj tak, ze wez ta paste i pada jakiego masz i wytestuj na aucie ktore chcesz robic, wtedy zobaczysz czy ta kombinacja daje odpowiedni rezultat;)
Rekomendowane odpowiedzi