pepper77 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Witajcie, Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić, a pomysł okazał się dobry więc może komuś się przyda. Otóż gdy ogarniałem auto odkręciłem tablice i okazało się, że bagażnik zamyka się super cicho bez tablic Stwierdziłem, że chce tak na codzień i zacząłem kombinować, Pierwsze próby z silikonem to była masakra, umyłem ramkę i znalazłem w garażu folie taka jak np kupujemy telewizor albo monitor, dość cienka nie chłonąca wody, a to dość ważne bo wcześniej miałem kawałki filcowe, które jak zdejmowałem były obleśne miękkie i zielonkawe więc filcu nie polecam. Sama ramkę okleiłem kawałkami dobrej uszczelki okiennej od tyłu a folie nazwijmy ją ekranową ułożyłem na zakładkę jak na zdjęciu, domknąłem ramki i ostrym skalpelem wyciałem dookoła naddatek. tablica siedzi super sztywno i klapa zamyka się jak bez tablic ja jestem super zadowolony, może ktoś skorzysta Poniżej fotosy: 1
Waldek Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Przecież są bardzo dobre samoprzylepne pianki wygłuszające np. Bitmat.pl
pepper77 Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 2 minuty temu, Waldek napisał: Przecież są bardzo dobre samoprzylepne pianki wygłuszające np. Bitmat.pl Ktoś kto się zna, bądź siedzi w temacie to "wie". Moja branża jest bardzo odległa, więc zadowoliłem się domowym sposobem 1
slawik_G Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Pochwalam, lepiej coś zrobić z czegoś co zalega gdzieś na półce i jest za darmo i spełnia potem swoją rolę niż wydawać ciężko zarobioną kasę.
Moderator Streat Opublikowano 17 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 ja od zawsze przyklejam ramke na taśme dwustronna tesa i nigdy nie mialem zadnego problemu
Chochlik437 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2020 Ten sam sposób stosuję co kolega @Streat i spełnia swoją rolę bdb.
Rekomendowane odpowiedzi