ochudy Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Cześć, ostatnio dopadła mnie niemoc, otóż czyściłem skórzaną tapicerkę w Mercedesie CLS z 2011r. i zastałem na boczkach poniższe ślady. Traktowanie tego CarProtect Textil&Leather WASH STRONG oraz parownicą nie przynosiło efektu. W jednym miejscu testowałem nawet APC w stężeniu 1:5, też nic. Jedyny efekt jaki udało się uzyskać to trochę jaśniejszy odcień plam. Oczywiście pomijam to przetarcie farby, to będzie malowane farbą tonującą. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale podczas czyszczenia na tych plamach fibra hamuje. Proszę Was o jakieś sugestie.
MMCzysci Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Uszkodzony top coat? Skoro piszesz, że fibra się zatrzymuje.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jak czyścisz fibra zabarwia sie W kolorze siedzenia ?
ochudy Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Mam wrażenie, że to co zostaje na fibrze to ciemniejszy kolor, początkowo myślałem że to jakiś samoopalacz bo te plamy były brązowo-żółte. Sugerujecie odpuścić i pomalować te elementy, czy jeszcze próbować czymś ratować?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jesli barwi ci mikrofibre jak docierasz cleaner po szorowania szczoteczka to nie ma juz topa i zbierasz farbę. Jedyne co mozesz zrobic to pomalować i dac od nowa topa
Rekomendowane odpowiedzi