tomaszb Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Cześć forumowicze, Szukam zestawu: Cleaner + wosk bez właściwości ściernych bezpieczny dla lakieru z podbiciem głębi i blasku. Czy coś polecicie: W sklepach otrzymałem rekomendację: co do cleanerów 1. BLACKFIRE WET DIAMOND ALL FINISH PAINT PROTECTION 473ML - POŁYSK WET DIAMOND - podobno świetny produkt bez właściwości ciernych, nie zostawi syfu na lakierze 2. BLACKFIRE GLOSS ENHANCING POLISH - w sumie nie wiem jaka jest różnica miedzy powyższą pozycją 3. PRIMA AMIGO 473ML : CLEANER, MEGA WET LOOK - również bezpieczny i mega skuteczny 4. Soft 99 SOFT99 Micro Liquid - tyle że coś ma ściernego w sobie 5. MEGUIAR'S DEEP CRYSTAL POLISH 6. PB Black Hole - świetny glaze ale tłusty i woski trzymają sie krótko ale dobrze kryje defekty lakieru Woski: Haus of wax -sapphire - podobno świetnie podbija czerń PINNACLE SOUVERAN PASTE WAX - drogi ArtDeShine NEW Kotsos Wax - drogi SOFT99 The King of Gloss B&D Black & Dark Co radzicie jaką kombinację wybrać, zależy mi na ukryciu świrów i mega look-u
D@ViD Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Bierz polskiego producenta @Funky Witch Cleaner Pre-Wax Lemon Peeling + Wosk Wosk do wyboru: 1) Paradise Gloss 2) Hipnotoc Icon 2
tomaszb Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ten cleaner jest lekko ścierny jak dla mnie wole naleźć coś bez ścierania. Zaciekawił mnie ten Black fire który został polecony przez jeden z większych sklepów z kosmetykami do aut.
D@ViD Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Godzinę temu, tomaszb napisał: Ten cleaner jest lekko ścierny jak dla mnie wole naleźć coś bez ścierania. uzasadnij dlaczego ?
Eidos71 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 2.04.2020 o 19:10, tomaszb napisał: 1. BLACKFIRE WET DIAMOND ALL FINISH PAINT PROTECTION 473ML - POŁYSK WET DIAMOND - podobno świetny produkt bez właściwości ciernych, nie zostawi syfu na lakierze 2. BLACKFIRE GLOSS ENHANCING POLISH - w sumie nie wiem jaka jest różnica miedzy powyższą pozycją Pierwszy to sealant, a drugi - to cleaner bez właściwości ściernych, który pozostawia "wyjałowioną" powierzchnię. W dniu 2.04.2020 o 19:10, tomaszb napisał: 3. PRIMA AMIGO 473ML : CLEANER, MEGA WET LOOK - również bezpieczny i mega skuteczny Obecnie klasyfikowany przez producenta jako AIO, wcześniej było to połączenie cleanera i glaze.
tomaszb Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 16 godzin temu, Eidos71 napisał: Pierwszy to sealant, a drugi - to cleaner bez właściwości ściernych, który pozostawia "wyjałowioną" powierzchnię. Obecnie klasyfikowany przez producenta jako AIO, wcześniej było to połączenie cleanera i glaze. Czy pracowałeś z tym Amigo?
Eidos71 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Godzinę temu, tomaszb napisał: Czy pracowałeś z tym Amigo? Kilkukrotnie, ale nigdy nie traktowałem go jako typowe AIO, a bardziej właśnie jako delikatny cleaner/glaze. Zawsz potem na wierzch "szło" osobne zabezpieczenie. Nawet wczoraj aplikowałem Amigo i Banana Gloss - oba to świetne produkty Prima.
Rekomendowane odpowiedzi