Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem skierować się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ napotkałem problem z którym nie mogę sobie poradzić.

Chodzi o coś co przypomina osad i znajduje się na metalowych elementach samochodu. Ciężko do opisać ale idzie to zdrapać, natomiast próbowałem szczotką + apc o dużym stężeniu i praktycznie nic to nie daje (może trochę puszcza, ale to bardziej od tarcia szczotką - nie jest to za dobre rozwiązanie bo w końcu uszkodzę lakier). Na zdjęciach przykłady osadu jakie znalazłem pod maską, ale są również  u dołu drzwi (na dole przy samym końcu).

Jeśli ktoś się z czymś takim spotkał to proszę o pomoc - może macie jakieś ciekawe pomysły.

Osad nie pojawił się nagle, a jest na samochodzie od początku jak został sprowadzony. Pojazd jest ściągnięty z Florydy więc klimat wilgotny, a przez pewien czas stał tam nie ruszany i przypuszczam, że właśnie tutaj można doszukiwać się przyczyny powstania tego osadu.

Z góry dzięki pozdrawiam.

IMG_20200318_165717.jpg

IMG_20200318_165720.jpg

IMG_20200318_165723.jpg

IMG_20200318_165737.jpg

• Moderator
Opublikowano

To jest zabezpieczenie antykorozyjne tyle ze sie pobrudzilo czesto stosowali np preparat pod nazwa fluidol. Czasem psikali tylko w profile zamknięte (wnęki drzwi, progi, łączenia) ale czasem dawali gdzie sie da. T&g to rusza 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę czasu minęło bo człowiek zagoniony ale chciałem podziękować za radę bo T&G to ruszył choć trzeba było miejscami dłużej popracować.  Jeszcze raz dzięki.