Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ok 2 tyg temu kupilem auto. Wczoraj pierwsze mycie, aktywna piana 2 wiadra itp. Juz wczesniej widzialem te plamy myslalem ze zejdzie ale dalej są. Co to moze być i jak sie tego pozbyć. Tylko polerka pomoże czy moze jakis cleaner lub qd ? Próbowałem dzisiaj octem na mikrofibre i nic. Czego użyć? Pomocy20200322_161053.jpg.00efb7886e74282fc8b954ab01930bde.jpg20200322_161110.jpg.3c3fb52a4a31afd10732170eb0b4a629.jpg20200322_161138.jpg.343f6a760565c615dad2aa54d52e64f6.jpg20200322_161913.jpg.ccc81f35b2f8657cfded6221a2c55379.jpg

Opublikowano

Tak auto zakupione w salonie bmw w uk, bmw 5 G30 2019 16tys przebieg kolor carbon shwarz , co to jest na tym lakierze??

Opublikowano

Czyli nie bede w stanie sam tego usunąć żadnym cleanerem czy coś? Skąd to utlenianie ?

Opublikowano

A jak myślicie Meguiars Swirl X Swirlx Remover pomógł by na to ??

Opublikowano
11 godzin temu, Herki napisał:

Czyli nie bede w stanie sam tego usunąć żadnym cleanerem czy coś?

NIe zaszkodzi w małym miejscu spróbować Cleanera lekko ściernego np SOFT99 lub Funky Witch 🙂 ale jak nowe auto, to też bym jechał do salonu...z reklamacją...

Opublikowano
18 godzin temu, Tomas-sg napisał:

Na moje oko to utlenia się bezbarwny. I to bardzo szybko 🙄 Walcz z salonem.

Nie znając historii auta nie jesteś w stanie określić, czy to wina lakierowania czy użytkowania.

Równie dobrze jakiś talent mógł myć zasadowym proszkiem na bezdotyku, zadzwonił pilny telefon, nie spłukał, zostawił mocną zasadę na 3 tygodnie i efekt będzie podobny. To teoretyczny scenariusz,  jednak ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną.

To beemka, szkoda czasu na delikatny swirlX, lepiej od razu spróbować Meguiars ultimate compound w niewidocznym miejscu. czy usuwa utlenienie czy lakier się rozpada

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też reklamowałem taki syf na mojej Mazdzie - stwierdzili że to syf z myjni bezdotykowej

Podjedź do studia detailingowego i po sprawie może finishem spolerują.

Możesz też kupić Geyon water spot - tyle że zrób tak jak poniżej bo inaczej nic nie zadziała:

Auto umyte w cieniu lub garażu - spryskaj element i poczekaj z 10 min do namoczenia(nie doprowadź do wyschnięcia) , wycieraj mikrofibrą dobrze namoczoną w tym preparacie.