tryhp3 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Jeszcze mój test @tenzi Detailer Quartz Reloader. Aplikacja 6 czerwca. Samochód przed myciem. Wpadła piana SHINY GARAGE PRE-WASH CITRUS OIL TFR. Następnie szampon Pure Chemie Car Shampoo z ADBL BUBBLE MAKER. Poszedł jeszcze na to Fireball Ultimate Paintwork Cleaner bo jeszcze były pozostałości Collinite 476s z zimy i jakichś QD. No i trzeba było go wymyć FX PROTECT - CAR SHAMPOO Pokazała się tafla. Auto po myciu. Do tego momentu poszło tyle chemii. Aplikowałem FX Protect Ufo. Myślę, że lepszym wyborem byłby aplikator mikrofibrowy. Ale tego nie testowałem. Gąbka sporo nasiąkała ale nie chciała szybko się przesuwać. Docieranie bez problemów. Aplikacja była w nocy w garażu. Na rano samochód tak wyglądał. Na połowie maski był ADBL QD1. Widać że Tenzi bardziej przyciemnił. Na zdjęciu nie widać ale na masce Tenzi mi się lekko pocił. Już nie pamiętam czy to samo znikło czy po pierwszym myciu. Kropelki trochę inne ale podobne. 13 czerwca było mycie takimi zawodnikami. Bród na masce po obu stronach podobny. Przy myciu zaobserwowałem, że wodę nieco szybciej zrzuca QD1. Po umyciu i wysuszeniu bardzo przytłumiło kropelkowanie na obu produktach. Po godzinie nieco się podniosło. A tak auto wyglądało po umyciu. Po dwóch dniach popadało na maskę i kropelki wróciły. Odcięcie między ADBL i Tenzi było dokładnie widoczne. Ale kropelki dalej bardzo podobne po obu produktach. Potem było mycie 20 czerwca, takimi produktami. No i znowu zaburzyło kropelkowanie. Ale po dwóch dniach spadł deszcz. Po nim kropelek było znowu sporo. Potem samochód myłem dopiero po trzech tygodniach 11 lipca. No i obydwa produkty skapitulowały. Przy suszeniu ręcznikiem zrobiło się bardzo tępo. Samochód dwa pierwsze dni testu był garażowany, reszta pod chmurką. Jakbym miał za coś wyróżnić produkt, to na pewno za przyciemnienie lakieru. 2
Dystrybutor tenzi Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @tryhp3 Czy dobrze rozumiem, że produkt utrzymał się nieco ponad miesiąc? Pytanie do pozostałych testerów: jak u Was z trwałością?
Moderator Streat Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 @tenzi u mnie ponad 4 miesiące 1
lodowa Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 19 godzin temu, tenzi napisał: @tryhp3 Czy dobrze rozumiem, że produkt utrzymał się nieco ponad miesiąc? Pytanie do pozostałych testerów: jak u Was z trwałością? @tenzi mi to ciezko ocenic bo produkt wyladowal na powłoce q7+q10 . w ost czasie zrobiłem mycie szamponem kwanym od rrc i hydro wrociło lecz miejscami czyli maska błotniki niestety było juz agonialnie . połoka aplikowana we wrzesniu na dzien obecny ma 14 tys km . w ubiegłym tyg na szybko na auto zaaplikowalem rls'a 1
tryhp3 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 23 godziny temu, tenzi napisał: @tryhp3 Czy dobrze rozumiem, że produkt utrzymał się nieco ponad miesiąc? Pytanie do pozostałych testerów: jak u Was z trwałością? Około miesiąca w dobrym stanie. Po tym czasie: odcięcie z ADBL QD1 nie widoczne, bardzo tępo przy osuszaniu, kropelki bardzo słabe. 1
Arkadio_Gdansk Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 U mnie podobnie miesiąc idealnie choć krople słabe. Po miesiącu widać że jest ale już słabo i chce się coś poprawić. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1
Trewas Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Po półtora miesiąca kompletna tafla. Z zawodników, którzy byli na panelu testowym został dzielnie SSW.
lodowa Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Czy komuś jako samodzielne lsp wytrzymał dłużej niż miesiąc ten specyfik?
Pawel_t11 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tenzi Quartz Reloader bardzo fajnie podbija i moim zdaniem robi wet Look. Trwałość na dobrym poziomie, u mnie w lato utrzymał się ponad miesiąc później wpadło coś innego. Dodać muszę, że w dniu nakładania na aucie były oznaki obecności Quartz Coat. Słabe w dolnej części auta, a w górnych partian auta dobrze się trzymał. 1
Rekomendowane odpowiedzi