kust0 Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 2 godziny temu, Streat napisał: czemu czerwony i czarny? to najmniej agresywne pady sa. zamierzałem od czerwonego zacząć robotę a czarny na wykończenie, wszędzie jest napisane na forum żeby zaczynać od słabszych i probować mocniejsze konfiguracje, powinienem dobrać coś twardszego ?
Moderator Streat Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 @kust0 zdecydowanie, czarny to raczej nadaje sie do połozenia glazyu a nie wykonczenia, juz lepiej kupic żółty i czerwony 1
kust0 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 czerwone są, żółte też :) zastanawiam się jeszcze nad pastą - powoli robię zakupy bo obecna sytuacja i tak mnie wstrzymuje z robotą.
LongeRek Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Mam właśnie corsę w tym kolorze na ten weekend, będę ja traktował carpro essence i żółtym bądź czerwonym natem, dam znać jak wyszło
Rybik w Machinie Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 Kurna ten kolor taki ładny fabrycznie, że aż przykro patrzeć jak to tak wypłowiało. Ale swoją drogą Korsze D kupione w 2018? Nowe? Musiało chyba stać w jakimś komisie parę lat i może od tego lakier tak po dupie dostał i go przed sprzedażą odświeżyli
kust0 Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Czasu upłynęło więc mała aktualizacja: Sprzęty kupiłem dwa: Evoxa HDC15 i Evoxa HDR 200 Wczoraj udało mi się wbić na garaż do kumpla i na hurra zacząłem żeby żonie zrobić niespodziankę po powrocie ze szpitala. Zapomniałem tylko o..mocniejszej paście niż super finish menzerny ale przypomniało mi się, że mam kupionego wcześniej 3 w 1. Teraz już wiem, że startując do akrylu z 6 padami NATa(żółty czerwony i czarny po 2 szt) to śmiech. Żółty robi robotę, na małej rotacji wspomagałem się padem one step pomarańczowym - wymagał więcej roboty niż żółty na DA ale dało radę. Zastanawiałem się czy piłować robotę dalej dla lepszego efektu - na spokojnie da się to zrobić ale zdecydowałem, że zostanie tak - jak wspominałem auto miało ju wcześniej polerkę, nie jest to show car więc lustra robił nie będę po prostu szkoda mi lakieru. Auta wczoraj nie skończyłem, dzisiaj muszę dorwać przynajmnej 1 żółtego NATA bo nie wiem czy oblecę tym co mam. Efekty dotychczasowej pracy poniżej, kółko nowe chyba dodaje efektu Jestem zadowolony na tą chwilę. 5 1
Moderator Streat Opublikowano 20 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2020 @kust0 ale ze tak młode auto i taki mat jestem w szoku ładnie wyszło
kust0 Opublikowano 31 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 W dniu 20.07.2020 o 20:29, Streat napisał: @kust0 ale ze tak młode auto i taki mat jestem w szoku ładnie wyszło Jak kupowałem to się świeciło, z czasem zaczęło wyglądać jak na pierwszych zdjęciach, na dachu były tak jakby ślady po ręcznej polerce - różnej wielkości okręgi. Najważniejsze, że ogarnięte i że żonkil zadowolony Od tego momentu tylko ręczne mycie chyba że opłukanie samą destylowaną + woskowanie 2
Rekomendowane odpowiedzi