kamiloosek Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam po wielokrotnym nieudolnym myciu silnika jakąś ostra chemia wszystkie elementy aluminiowe się utleniaja i pokrywają biała warstwa. Jest jakiś sposób żeby to wyczyścić i zabezpieczyć?
DaV Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Chodzi ci o te białe plamy pod pokrywą zaworów?
Gold_Car Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2020 Jak powiększysz zdjęcie to cała powierzchnia korpusu silnika jest utleniona ( nie gładka błyszcząca jak w większości aut). Jestem bardzo ciekawy co można z tym zrobić. Miałem kiedyś auto kupić wszystko było git i tylko przez to że silnik wyglądał tak jak tu nie kupiłem go, nie mogłem na niego patrzeć .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Sebalbn Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wydaję mi się, że samą chemią tego nie ogarniesz. Tutaj potrzebujesz jakiejś szczotki drucianej/papieru ściernego i na koniec pasta do aluminium i filc. Tutaj masz filmik jak gość to ogarnia. 7:40 https://youtu.be/PRSoRkM8GcM
DaV Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2020 To nie jest efekt działania chemi tylko normalny proces utleniania się aluminium z biegiem czasu. Zobacz może jakimś kwasem pójdzie, a jak nie to czeka cię szorowanie. Polecam szczoteczkę z twardym włosiem i do tego jakiś mocniejszy płyn typu Tenzi truck. Dla pocieszenia powiem, że u mnie to tak samo pod maską wygląda. Rok temu wyciągałem podstawę filtra oleju i było to samo co u ciebie Mi to akurat nie przeszkadzało to zostawiłem jak jest.
Rekomendowane odpowiedzi