chez Posted November 20, 2019 Report Posted November 20, 2019 Witam, nie wiedziałem gdzie dodać ten post, z racji tego ze płyta indukcyjna jest szklana, to postanowiłem zapytać w tym dziale czym usunąć taki nalot z płyty ? Domowa chemia typu Ludwik czy sidolux do płyt indukcyjnych nie pomaga. wrzucam zdjęcia. wydaje mi się ze to powstało, podczas gotowania, gdy gotowana woda wydostawała się z garnka
DZIADZIA Posted November 20, 2019 Report Posted November 20, 2019 GP i do dzieła, na to NW i laleczka 2
DZIADZIA Posted November 20, 2019 Report Posted November 20, 2019 @chez glass Polish i niewidzialna wycieraczka..
chez Posted November 20, 2019 Author Report Posted November 20, 2019 27 minut temu, rygryss napisał: @chez glass Polish i niewidzialna wycieraczka.. probowalem glass Polish z shiny garage oraz auto glym i nie dalo rady
DZIADZIA Posted November 20, 2019 Report Posted November 20, 2019 Maszynowo? To pozostaje typowa szpachelka żyletkowa do indukcji i tlenek ceru maszynowo.
chez Posted November 20, 2019 Author Report Posted November 20, 2019 manualnie. niestety nie mam polerki
Bielutomek Posted November 20, 2019 Report Posted November 20, 2019 @chez Sprawdz tez parownice goraca para, i mozliwe ze osad zejdzie.
smerf91 Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 @chez Faberlic środek do czyszczenia piekarnikiów i płyt indukcyjnych. Mega mocarz, poszukaj przedstawiciela w swoich okolicach i kup. Powinno pomóc.
peciu Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 @chez SOFT99 Glaco Glass Compound Roll On u mnie pięknie doczyścił
kedar Posted November 21, 2019 Report Posted November 21, 2019 Też mam takie problemy. Dotychczas usuwałem wszystko Autoglym SRP, ale się skończył i mam dwa ślady i zastanawiam się nad cleaner'em od Prostaff, ale najpierw spróbuję zwykłym ściernym cleaner'em + wkrętarka. Im częściej czyścisz tym łatwiej schodzi, bo niestety nie jest to płyta zimna w dotyku, jak gdzieś w reklamie było.
Recommended Posts