Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Dostałem w prezencie od żony maszynę polerska firmy YATO, prezent troszkę nietrafiony bo myślałem o innej maszynie, No ale wiadomo jest co jest. Mam problem z talerzem do mocowania gąbki, w zestawie był dołączony talerz 80mm który wydaje mi się lichej trwałości, chciałbym dokupić coś lepszego aby chociaż trochę poprawić komfort polerowania, lecz nie mogę znaleźć talerza z takim gwintem (5/16” 8mm) do maszyny rotacyjnej. Talerz będę zamawiaj w internecie wiec wolałbym aby pasował do maszyny. W załączniku zdjęcia instrukcji, proszę o pomoc w dobraniu ów talerza. 

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Posted

Pomoże mi ktoś, chętnie bym wzial na wymiar talerz i pojechał dosklepu ale najbliższy z takimi akcesoriami jest 50km od miejsca zamieszkania....

• Lubię to 1
Posted

Gwint 5/16 maja talerze do DA z tego co kojarzę. Czemu od razu chcesz go wymieniać? Talerz jak talerz, prędzej dokup sobie jakieś pady do niego.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Posted

Pady mam już kupiłem bo dołączone do maszyny do niczego się nie nadawały. Patrząc na wykonanie gwintu itp wolałbym pracować przy samochodzie z inna tarcza. Czyli co lepiej kupić inna maszyne? Czy próbować z ta tarcza do DA?

Posted

Jak już masz jakiś zestaw to popróbuj. Nowy talerz nie zrobi Ci wielkiej różnicy wedlug mnie.

Posted

Dzwoniłem do jednego ze sklepów ale pan który raczej sadze ze jest tam z przypadku mówił ze do maszyn DA talerze absolutnie się nie nadają bo w talerzach wogle nie ma gwintu jako przykład podał mi talerz do z ADBL.... sam już nie wiem w tym który jest w zestawie wg mnie rozleci się przy dużym nacisku oraz dużej prędkości....

Posted

Chodziło mi o rozmiar tylko, nie żeby szukać talerzy od DA:) Mówię Ci rób tym co masz, szczególnie jak jest jakiś nietypowy. Na Ali zdarzają się talerze z dokrecanym gwintem, może jak poszukasz to trafisz za to mniejsze jakieś niż 80mm.