SerRoberto Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w zabezpieczeniu tapicerki z ekoskóry (czarna) w nowym samochodzie. Czym zabezpieczyć taką tapicerkę z ekoskóry ??? Może macie sprawdzone środki... Czytając forum jestem pełen obaw jak podejść do tematu. Zawsze uważałem iż środki które są do skóry będą również dobre do ekoskóry ale jak się okazało jestem w błędzie. Będę wdzięczny za wasze sugestie jaki kierunek obrać, Chciałbym żeby ta "plastikowa krowa" służyła mi jak najdłużej w dobrym stanie choć wiem że żywotności prawdziwej skóry nie dorówna. Obecnie na stanie mam taki środek jak Chemical Guys Leather ale to bardziej do czyszczenia niż do zabezpieczenia.
Kamil3km Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Zestaw do czyszczenia ekoskóry COLOURLOCK Co do czyszczenia preparatami przeznaczonymi do skóry naturalnej to zdania są podzielone. Niektórzy używają i nic się nie dzieje.
skoras5 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 COLOURLOCK ma dedykowany preparat do zabezpieczenia ekoskory
boT Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2019 Ekoskory zbezpieczone są fabrycznie. Pierdolety piszą, a ludzie powtarzają.... Colourlock wypuścił coś typowo do eko na zabezpieczenie, do czyszczenia używasz normalnie Apc i tyle w temacie. A taki versulange z CL nie szkodzi, jest to Syntetyczne zabezpieczenie i tego bym użył.
Dystrybutor Colourlock Opublikowano 5 Listopada 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 W tym video Łukasz tłumaczy czym różni się eko od skóry i czemu trzeba stosować dedykowane środki. 1
Rekomendowane odpowiedzi