Jump to content

Bardzo mocno zabrudzony dywan - pomocy

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam problem z dopraniem dywanu w samochodzie - chcę żeby wyglądał jak nowy, a niestety nie udało mi się to przy pierwszym podejściu, czyli praniu 3 razy całości.

Użyłem odkurzacza Karcher Puzzi, prespray ADBL Prespray PRO i środka piorącego Karcher RM 519 w stężeniu 200ml na wiaderko ciepłej wody.

Poniżej zdjęcia przed, niestety nie mam zdjęć po - później dorzucę, ale zostały jakby wyblakłe plamy i przebarwienia na dywanie, których za chiny nie umiałem doczyścić. Być może użyłem za słabej chemii? Ma ktoś jakieś rady jak do tego podejść jeszcze raz, żeby było dobrze? 🙂

Dodatkowo mam pytanie o skóry, a konkretnie o środek RRC Strong do skór - czy to możliwe, że nie doczyścił za pierwszym razem i muszę powtórzyć czyszczenie?

Pozdrawiam!

IMG_3165.jpg

59067968638__849FBB51-82E9-42E9-953E-0D7D24D645BF.JPG

IMG_3160.jpg

IMG_3161.jpg

IMG_3163.jpg

IMG_3164.jpg

• Moderator
Posted

Nie wszystkie plamy można doprać sa takie co juz zabarwiła włókno i nic z tym nie zrobisz chyba ze malowanie. Co do rrc to moze byc tak ze nie doczyscilo bardzo ubrudzonych skór za pierwszym razem