Eidos71 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam. Nie wiedziałem, czy umieścić temat w dziale "Zabezpieczenie lakieru", czy "Korekta lakieru, cleanery, AIO". Wydaje mi się, że jednak ten temat jest bardziej właściwy. Film - jak zwykle - jest daleki od perfekcji, ale może przybliży temat tych dwóch produktów osobom, które jeszcze nie miały z nimi do czynienia 3 2
Strus Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jak wypadła trwałość Banana ? Samego i na Amigo
Strus Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Nikt nic o Banana nie wie ? Da się go jak QD aplikować ? Ponoć szybko wysycha wiec miałoby to sens - jedna fibrą. @Eidos71 jak z wyglądem i hydro w stosunku do WG ? Czeka u mnie Banana ale nie mam coś inwencji. Może mnie ktoś przekona ?
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 9 minut temu, Strus napisał: Da się go jak QD aplikować ? Ponoć szybko wysycha wiec miałoby to sens - jedna fibrą. @Eidos71 jak z wyglądem i hydro w stosunku do WG ? Aplikuj - nie zastanawiaj się, jeśli chcesz typowego "letniaka" na lakierze. Ja czekam, aż "podeschnie" - nie aplikuję go, jak QD. Nawet, gdy poleży na lakierze 10 minut, daje się bezproblemowo dotrzeć. Po Banana lakier dostaje ciepłego blasku. Lakier wydaje się odżywiony. Hydro przyzwoite, chociaż kropelki nie są tak kształtne, jak po woskach typowo syntetycznych. A który "WG" Ci chodzi ? O Prostaff, czy Wolfgang DGPS ? 1
Eidos71 Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 Teraz, Strus napisał: Prostaff Przy Prostaff WG połysk masz szklany, bardziej zimny. Banana daje połysk cieplejszy, chyba "głębszy" i mniej szklisty. Niedługo (w ciągu tygodnia) zrealizuję porównanie kilku "letnich" wosków (opartych na składnikach naturalnych) pod względem łatwości aplikacji, mierzonego połysku i trwałości na chemię - umieszczę tam Banana Gloss. 2
Strus Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2020 W końcu się zebrałem. Bez PA. Samego banana dziś położyłem. aplikacja bardzo przyjemna docieranie banalnie proste śliskość szału nie robi ale lakier jest przyjemny w dotyku Przyciemnienia nie sprawdzałem taśmą ale jakieś jest wygląd faktycznie typu „ciepłe, delikatne szkło” Ogólnie w mojej ocenie produkt na mocne 4. Za kilka dni sprawdzę jak się zachowuje w kontakcie z wodą i ocena pójdzie albo w górę albo w dół
Strus Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2020 No hydro to niestety jest dość przeciętne. A szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi