CarlosBlack Posted August 23, 2019 Report Posted August 23, 2019 SG była pierwszą pianą jaką kupiłem zaczynając przygodę z detailingiem, GS kusił mnie od dawna ale jakoś nie po drodze nam było. W końcu się udało i jakiś czas temu "zielona piana" zawitała w garażu. Dziś trafił się "szczur" na którym można było spróbować i porównać co kto może... więc; myjka K5, pianownica PA techkar, proporcje 1:8. Podany czas 3:30 to czas przez jaki piana była na samochodzie zanim została spłukana. Na białych ręcznikach papierowych ślad po przeciągnięciu po przednich drzwiach ( lakier na tyle zmęczony, że mu takie szorowanie nie zrobiło różnicy ). Efekt końcowy na korzyść Good Stuff... ale; opakowanie 5ltr SG kosztuje ok. 75 zł a GS ok. 160 zł.
CarlosBlack Posted October 18, 2019 Author Report Posted October 18, 2019 korzystając z dobrej pogody zrobiłem małe porównanie tych dwóch pian; myjka K5, pianownica PA techkar, proporcje 1:9. Podany czas 2:45 to czas przez jaki piana była na samochodzie zanim została spłukana. Na białych wacikach ślady po przeciągnięciu w kolejności: przednie drzwi, tylne i tylny błotnik. wiadomo, kolor i zapach to kwestia gustu, pienią się wręcz jednakowo, podobnie długo utrzymują się na karoserii... niemniej jednak wg mnie lepiej domywa GS. pozostaje kwestia różnicy w cenie; na dzień "testowania" różnica ta przy zakupie litrowego opakowania to niecałe 3 zł (Mint jest droższy - cena z popularnego sklepu internetowego bez uwzględnienia rabatu ). Niestety na koniec GS zaliczył małą wpadkę z zakrętką, jej górna część odpadła przy 3-4 użyciu 3 1
Recommended Posts