Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Nie mam możliwości mycia u siebie i myślałem o ręcznym myciu na bezdotku wieczorem, co sądzicie o takich krokach:

1) Psykamy auto preparatem do felg, owadów. Czekamy chwilę.

2) Mycie mikroproszkiem.

3) Spłukanie wodą z pistoletu na myjni.

4) Wiadro z wodą i szamponem i myjemy rękawicą.

5) Spłukujemy, ale czystą wodą z myjni pistoletem.

6) Teraz jeszcze spłukujemy "4" programem czyli nabłyszczanie/woda zdemineralizowana.

7) Osuszamy auto psikająć jakiś QD + mikrofibra.

Jest ok? Coś zmienić? Wszystko bezpiecznie?

Posted
16 godzin temu, asaledr napisał:

1) Psykamy auto preparatem do felg, owadów. Czekamy chwilę.

W tym punkcie chodzi Tobie o mycie felg dedykowanymi produktami oraz spryskanie chemia na owady przodu samochodu? Jeśli tak to pasuje

16 godzin temu, asaledr napisał:

2) Mycie mikroproszkiem.

Tu bym zaopatrzył się w produkt Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil + opryskiwacz ciśnieniowy ogrodowy

Reszta jest okej 🙂 

• 2 months later...
Posted

Zaczyna się okres zimowy, temperatura w nocach na minusie. I pojawia się pytanie szczególnie do tych, którzy nie mają możliwości mycia w garażach. Jak się bawicie w zimie? Zastanawiam się jak to sobie ułożyć. Bo garaż generalnie mam, ale taki wiecie blaszany pod blokiem, jestem w stanie tam dużo robić i latem sobie tam woskowałem, bawiłęm się QDkami itp. Tylko zastanawiam się jak sobie radzić w zimie. Myślałem o myciu Optium No Rinse w zimie w garażu, ale czy to jest na pewno bezpieczne? 

Posted

jeśli będziesz miał auto ubrudzone w niedużym stopniu, to powinno być ok. jeśli masz garaż, w którym będzie temp na plusie to warto skoczyć na bezdotyk, zrobić przynajmniej płukanie i pozwolić autu potem odmarznąć w garażu i poprawić no rinsem czy innym tego typu produktem.