Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam zwracam się do was o pomoc bo już mi ręce opadają, jakieś 2-3 miesiące temu robiłem korektę lakieru pojazd opel signum ciemno granatowy metalic. Wyszła świetnie lakier był jak nowy korekta była dwu etapowa twardy pad i tnąca pasta kocha, potem miękki i antyhologram z kocha na to poszło fusso. Jednak po tym czasie 2 miesięcy mycia auta odpowiednimi szamponami używania QD na lakier pojawiło się bardzo bardzo dużo swirli i hologramow 😞 mam wrażenie że powstały w skutek wycierania auta... Co poradzić mogę na to :D? Czy powtórzyć jednoetapowo korektę antihologram czy co polecicie? Jakieś pasty użyć jakiego pada?? 

Posted

a wymywałeś pastę podczas korekty ? 

Posted
4 minuty temu, alexander.p napisał:

wstaw fotke 🙂 

Na zdjęciu nie będzie tego widać nie mam latarki inspekcyjnej 😔 w słońcu widać pełno swirli jakby po wycieraniu flufym powstały 

Posted

Dokladnie 🙂 fotke w sloncu pokaż 🙂 

Prawda jest taka ze lakieru nie utrzymasz w dobrym stanie jak auto ciągle użytkujesz 😉 ktoś Ci otrze. Parkingi itp. Ty sam myjąc i osuszając tez robisz mikroryski.

Musiałbyś myć bardzo delikatnie i osuszać bezdotykowo np. Dmuchawą 🙂