19Urban94 Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Witam. Przedstawie Wam mój mini projekcik... Pacjent to Renault Thalia - samochód dziadka... a) Zdjęcia autka przed zabiegiem: Autko jeżdżone regularnie. Troche przybrudzone, gdyż zazwyczaj ja je myję, a dziadki na działeczce od miesiąca... Autko ma parę defektów m.in. wgniecenie na tylnym lewym błotniku - ktoś pod blokiem parkować nie umie... Ale nie jest w złym stanie... Przebieg czyszczenia: 1. Mycie 2. Glinkowanie 3. Woskowanie 4. Mycie dokładne nadkoli i kół 5. Dressing na opony i plastiki Środki użyte (budżetowe): - Szampon - Nigrin - Glinka - Temachem Agresywna - Wosk - TurtleWax Original - Dressing do opon - TurtleWax TyreGel - Dressing do plastików - Meguiar`s Trim Detailer - Płyn do szyb - W5 - Niewidzialna Wycieraczka - AutoLand - Do mycia felg - plak - dobry jest... Zdjęcia po: Kropelkowanie: b) Wnętrze autka Przebieg czyszczenia: 1. Wyciąganie wszystkiego z auta 2. Zgarnianie większości piasku i innych zabrudzeń zmiotką 3. Wietrzenie z 30min 4. Mycie plastików coś a`la APC w sprayu (nazwy nie pamiętam) 5. Dressing na plastiki - efekt Matowy 6. Dokładne Mycie gumowych dywaników i nakładanie dressingu 7. Układanie wszystkiego w aucie Zdjęcia (niestety tylko po zabiegu): Po robocie okazało się, że trzeba pojechać do sklepu - kupić coś na obiad i serce się krajało, jak trzeba było jechać taką uliczką :
kocmocc Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 No auto ładnie posprzątałeś nie ma co szkoda że nie zrobiłeś lepszych fotek - makro - żeby przedstawić faktyczny stan lakieru itd ale ogólnie robota na + ile czasu zajął Ci cały zabieg?
Łukasz Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Dzieciaku, duży plus za robotę, fotki i ogarnięcie tematu Autko wygląda zdecydowanie lepiej ... ale jak się patrzy na tą uliczkę to fakt, że aż przykro A nie chciało Ci się pobawić jakąś pastą ścierną czy nie masz jeszcze na wyposażeniu ?
piotres Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Ja mam nadzieje ze sobie podzialam przy podobnym wozidelku w ciagu kolejny kilku tygodni . tyle ze granatowej, lakier bez ziarna. Szkoda ze nie namowiles dziadkow na wywalenie tych ochydnych mat na fotele. Ja namowilem moja dziewczyne na zdjecie oblesnych pokrowcow z foteli i bedzie pranko takze .
19Urban94 Posted May 11, 2010 Author Report Posted May 11, 2010 Dzięki chłopaki... kocmocc, zewnętrze 4-6h, wnętrze 2-3h... [ Dodano: 11 Maj 2010, 18:45 ] piotres, dziadek nie chce tego zdejmować... Ciekawe dlaczego... Co do pasty ściernej to próbowałem coś robić na klapie, ale nic nie drgnęło z rys... [ Dodano: 11 Maj 2010, 18:46 ] JJ., co do dressingu to nakładałem go tak, bo jak bym nałożył mniej to efekt matowy, a tak to to całe wsiąkło w opone - pierwszy raz wogóle dressing te opony widziały...
metik Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Dużo pracy włożyłeś, szkoda tylko, ze droga tragiczna Może mogłeś poczekać aż przeschnie ? Z drugiej strony i tak zapowiadają deszcze
piotres Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Przeczytalem opis dokladnie - chcesz powiedziec ze nawet nie odkurzales wnetrza ?
19Urban94 Posted May 11, 2010 Author Report Posted May 11, 2010 piotres, na działce świeżo co prąd jest, nie było miejsca w tej thalii już na odkurzacz... Babcia brała maszyny do szycia, laptopa i duuużo rzeczy...
Recommended Posts