asaledr Opublikowano 23 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 44 minuty temu, Treys napisał: zimna woda zdemineralizowana czy z kranu zwykła?
Treys Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 2 godziny temu, asaledr napisał: zdemineralizowana czy z kranu zwykła? zwykla z kranu, mówimy też o temperaturze jaka teraz panuje bo np w lecie, gdzie szyby są nagrzane od słońca maza się nieziemsko.
Dante05 Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 3 godziny temu, Treys napisał: Przemyjcie szybę płynem do mycia obojętnie jakim a później zimna woda , 2 czyste szmatki efekt gwarantowany że nie będzie żadnych smug żadnych ! Ja robię podobnie. Fibra waflowa nasączona wodą i do sucha papier (musi być odpowiedni).
Treys Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2019 Godzinę temu, Dante05 napisał: Ja robię podobnie. Fibra waflowa nasączona wodą i do sucha papier (musi być odpowiedni). Papierem też można szczegolnie tym drogim niebieskim ale fibra idzie też bez problemu waflowa czy ta zwykła technika jest tylko ważna. 1
Casian Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2022 Witam Czy to normalne że po około 2 tyg w jesienne dni, jak teraz, rano po wewnętrznej stronie mam smugi gdzie osiada jakby para wodna? Kupiłem Perfect Glass Cleaner SG i FX PROTECT Glass Cleaner, spryskuję waflowy ręcznik wycieram szybę, potem przekładam go na drugą stronę, ew drugą mikrofibrą docieram. Fakt nie używam rękawiczek. Co robię źle, bo smugi są do momentu gdy nie odparuje para z szyb pod wpływem wentylacji. Wsiadając do auta to mam widok jakby szyba była cała brudna.
Moderator Streat Opublikowano 30 Października 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Października 2022 @Casian jezeli bardzo Ci to przeszkadza to chyba tylko antypara Ci pomoże, ja mam tak samo ale tych antypar nie lubie dlatego po prostu czekam az to odparuje
Rekomendowane odpowiedzi