Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Chcę zaimpregnować tapicerkę w samochodzie włącznie z wykładziną pod dywanikami. Auto jest nowe, jednak chodzi mi po głowie oczyszczenie tapicerki przed nałożeniem impregnatu. Ewentualnie tylko odkurzyć i impregnować ją?

Z kosmetyków jakie wybrałem zastanawiam się nad wyborem pomiędzy tymi:

GYEON Q2 FabricCoat

GTECHNIQ I1v2 Smart Fabric - tu czytałem na forum, że mało trwały produkt na siedzeniach. Jakie macie opinie?

Max Protect Ultimate Fabric Coat 

Nanolex Textile & Leather Sealant - ten podobno do materiału i skóry.

4nano Seats & Convertible Protect

Co byście polecili z tych produktów lub jakie inne z waszego doświadczenia się tutaj sprawdzą? 

Posted

Polecam, nie impregnować jeżeli to nie alcantara, bo nie ma sensu szybko sie wyciera, generalnie każdy produkt, dywaniki w samochodzie to juz totalny bezsens one mają własnie wchłaniać w siebie syf żeby nie szło w podłoge 🙂
Jak masz pół skóre z alcantarą no to można się posilić.
FX protect=naxnolex ewentualnie gtezhniq=gyeon=car pro to w wiekszosci podobne produkty
Ważna jest ilość warstw nakładana 2-3 minimum i odczekanie tych 12h-24h
po aplikacji

Posted
3 godziny temu, Gozdziu23 napisał:

Polecam, nie impregnować jeżeli to nie alcantara, bo nie ma sensu szybko sie wyciera, generalnie każdy produkt, dywaniki w samochodzie to juz totalny bezsens one mają własnie wchłaniać w siebie syf żeby nie szło w podłoge 🙂
Jak masz pół skóre z alcantarą no to można się posilić.
FX protect=naxnolex ewentualnie gtezhniq=gyeon=car pro to w wiekszosci podobne produkty
Ważna jest ilość warstw nakładana 2-3 minimum i odczekanie tych 12h-24h
po aplikacji

Chodziło mi tak jak jest napisane w poście o wykładzinę pod dywanikami, nie dywaniki, aż tak mnie nie pogrzało 🙂

Szybko się wyciera każdy z tych produktów? Czyli trzeba by powtarzać impregnacje. Co ile mniej więcej zanika trwałość tych produktów? 

Posted
8 godzin temu, NorbertW89 napisał:

Chodziło mi tak jak jest napisane w poście o wykładzinę pod dywanikami, nie dywaniki, aż tak mnie nie pogrzało 🙂

Szybko się wyciera każdy z tych produktów? Czyli trzeba by powtarzać impregnacje. Co ile mniej więcej zanika trwałość tych produktów? 

Odpowiedz sobie sam, po co chcesz impregnować podłogę ? Co ci to realnie da ?
Trwałość na fotelach to jak dobrze pójdzie z 2 miechy
Trwałość koloru - przy nowym samochodzie nie ma różnicy więc niet
Łatwość odkurzania - niet
Jeżeli chodzi o płynne substancje, no to faktem jest że oczywiście jak będziesz miał czym wytrzeć produkt rozlany to nie bedzie plamy, tylko jak masz jakieś skosy albo jedziesz to woda w kropelkach ucieknie np pod fotel albo w dywan, który i tak będzie do prania
Nic mi wiecej nie przychodzi do głowy, lepiej jak bys sobie kupił boneta, i przebonetował co któreś odkurzanie elementy materiałowe 🙂

• 2 weeks later...
Posted

Impregnacja pomaga tylko na kilka miesięcy ale czy wart przy substancjach płynnych takich jak soki,herbata,kawa to tak ale już przy smarach,spożywcze to już średnio to widzę.Skorzystałem z informacji firmy pranie tapicerki