Administrator Evo Posted May 11, 2010 Administrator Report Posted May 11, 2010 Miałem do tej pory pozdejmowane napisy z klapy, teraz chce z powrotem nakleić. Czym najlepiej to zrobić ? Zakładam że każdy klej odpada, więc zostaje jakaś taśma, pytanie tylko jaka ? Jakieś linki do Allegro moze ?
fernando Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Najlepiej siadz i przemysl sprawe jeszcze raz, a jest nadzieja, ze zrezygnujesz z tego pomyslu
Łukasz Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Jeżeli nie masz możliwości zakupienia w ASO nowych znaczków (są dość tanie) to zastosowałbym: Dwustronna 3M. 1028483381. Jest naprawdę dobra Sam nie używałem, ale słyszałem o tej taśmie kilka pozytywnych opinii od osób, które same używały więc to przekazuję dalej
Administrator Evo Posted May 11, 2010 Author Administrator Report Posted May 11, 2010 Najlepiej siadz i przemysl sprawe jeszcze raz, a jest nadzieja, ze zrezygnujesz z tego pomyslu Why ? Stwierdziłem że napis Leon zamontowany centralnie, tak jak w Cuprach wygląda ok. Jeżeli nie masz możliwości zakupienia w ASO nowych znaczków (są dość tanie) to zastosowałbym: No niby możliwość jest ale troche szkoda bo te co mam są w idealnym stanie, bez żadnych rys. A silikon bezbarwny ?
fernando Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Lakier nie lubi silikonu, wiec lepiej zaniechac...
Kubz Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Jak chcesz porządnie je przyczepić możesz też użyć kleju do szyb.
Administrator Evo Posted May 11, 2010 Author Administrator Report Posted May 11, 2010 Kubz, porządnie owszem, ale tak żeby dało się to potem względnie bezproblemowo usunąć, np. przy okazji polerki.
Kubz Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 No to chyba ta taśma 3M będzie najlepszym wyborem. Przyklejałem taką listwy do samochodu znajomego i trzymają się bardzo dobrze.
conrado Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 ja proponuję abyś poszedł do obi/castoramy/praktikera czy jakiegokolwiek innego sklepu i obejrzał te taśmy, na dobrą sprawę każda taśma piankowa(gąbkowa, czy jak ją tam zwać) spełni swoje zadanie przy zachowaniu czystości podczas klejenia, ważne żeby odtłuścić obie powierzchnie (ja używam zawsze benzyny ekstrakcyjnej)
slavwek.ie Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Evo, taśma dwustronna, z tym że nie za gruba (piankowa) bo pojawi się odstęp pomiędzy literą a lakierem i będzie się tam zbierał brud, ponad to może to nie wyglądać efektownie. Ja sam kleiłem napis cienką taśmą dwustronną firmy TESSA, trzyma bardzo mocno, nie ma szczeliny pomiędzy napisem a lakierem, wygląda estetycznie.
Łukasz Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 Tylko ważne żeby ta taśma dwustronna była jak najcieńsza, bo na grubej to raczej marnie to będzie wyglądało
conrado Posted May 11, 2010 Report Posted May 11, 2010 za cienka nie będzie dotykała lakieru i sie nie przyklei, z tego co widziałem to niektóre znaczki są środkiem cieńsze niż na krawędziach wlaśnie po to żeby można było dać grubszą taśmę, nie wiem jak w seacie
3echo Posted May 25, 2016 Report Posted May 25, 2016 A mi odpadła literka T z passata i teraz..kupić nową z klejem czy samą taśmę piankową?
Scemek Posted May 31, 2016 Report Posted May 31, 2016 Kleiłem w Toyocie na taśmę piankową kupioną w sklepie z lakierami, trzyma się 1,5 roku i jest ok. Grubość musisz dobrać , zwrócić uwagę czy jest rant od wewnętrznej strony na schowanie taśmy.
Adamos Posted June 6, 2016 Report Posted June 6, 2016 3M jest najlepsza, kiedyś była też "Dwustronna taśma Szatan" też dobra.
RaQ Posted June 19, 2016 Report Posted June 19, 2016 wy przyklejacie a ja odklejam czym te napisy najlepiej potraktować żeby nie uszkodzić lakieru?
TiZi Posted June 19, 2016 Report Posted June 19, 2016 Z taśm polecam 3M z seri VHB, pianka jest akrylowa wiec nie będzie pila wody. A jak odkleić np żyłka, nożyk cienki powadzić trochę a potem oderwać. Krążek gumowy na wiertarkę potem zmywacz do kleju i gotowe.
hamilton Posted June 19, 2016 Report Posted June 19, 2016 Ja zawsze odklejam wszelkie napisy i znaczki plecionką wędkarską Nożyk czy żyletka może porysować element lub powłokę, plecionka idzie jak w masło.
Recommended Posts