herrmaan91 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam, Posiadam Hondę Civic VIII gen. w sedanie w czarnym lakierze. Ze względu na to, że poprzedni właściciel korzystał z myjni na stacjach benzynowych lakier posiada drobne zarysowania. Z uwagi na delikatność lakieru w Hondach chciałbym wykonać korektę, lecz użyć do tego delikatnych materiałów. Co jesteście z stanie mi polecić jeśli chodzi o maszynę/pady/pasty? Zabawę z auto-detailingiem dopiero zaczynam, kupiłem już zestaw do mycia auta, kupiłem wosk, jednak chciałbym wykonać korektę przed woskiem żeby uzyskać 100% efekt wizualny. Jeśli chodzi o zestaw jaki zakupiłem to wygląda to tak: - Pianownica PA do mojej myjki ciśnieniowej - ADBL YETI - PIANA - APC RRC - MYCIE PLASTIKÓW WEWNĄTRZ - VASCO pre-wash - ASFALT, SMOŁA - SHINY GARAGE D-TOX - IRON - ADBL SNOWBALL - SZAMPON - EXCEDE TIRE AND RUBBER CLEANER - MYCIE USZCZELEK I OPON - GOOD STUFF GLASS CLEANER - MYCIE SZYB - RAIN-X - NIEWIDZIALNA WYCIERACZKA - POORBOY'S NATURAL LOOK - DRESSING DO PLASTIKÓW WEWNĄTRZ - CARPRO PERL - DRESSING DO PLASTIKÓW ZEWNĄTRZ I OPON - SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER - POD WOSK - SOFT99 FUSSO COAT 12 MONTHS DARK - WOSK - VALETPRO ORANGE MILD CLAY BAR - GLINKA 100g DO TEGO APLIKATORY, PĘDZLE, SZCZOTKI RÓŻNYCH PRODUCENTÓW ORAZ RĘCZNIKI DO SUSZENIA I DOCIERANIA OD GYEON Zestaw skompletowałem sam, w oparciu o opinie użytkowników forum. Jednak temat korekty lakieru jest zbyt poważny szczególnie ze względu na delikatny lakier, że chciałbym poprosić o gotowy zestaw jaki mógłbym użyć z uwzględnieniem aby był możliwie delikatny, chciałbym pozbyć się tylko tych najmniejszych mikrorys. Czy do polerowania mogę kupić szlifierkę z regulacją obrotów w celu ograniczenia kosztów, czy konieczny będzie zakup dedykowanego sprzętu? Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość ze względu że jest to mój pierwszy post tutaj
ghost Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2019 26 minut temu, herrmaan91 napisał: - ADBL YETI - PIANA coś tam daje ale to bardziej zabawka niż piana, jak większość zresztą, jak ma działać to BiltHamber Autofoam 28 minut temu, herrmaan91 napisał: ADBL SNOWBALL - SZAMPON spoko pachnie, poza tym bez szału, relatywnie szybko przysycha latem 30 minut temu, herrmaan91 napisał: SHINY GARAGE PURE PAINT CLEANER - POD WOSK do hondy na lato cleaner z glazem, coś typu hdc, purple passion, amigo + naturalny wosk, ale to na przyszłość, od razu po korekcie clener jest zbędny, sam naturalny wosk na zimę fusso ok Widać, że większość produktów wybrałeś dość sensownie i poświęciłeś czas dlatego my poświęcimy go również Tobie Polerka typi Dual Action ze skokiem 8mm lub odrobinę mocniejsza 15mm. Pocztaj jakie są budżetowe. Samochodowa polerka orbitalna jest najbezpieczniejsza na początek a za razem w pełni wystarczająca do hondy. Gąbki 2 sztuk najtwardszych, nat, royal itd... - gdyby trzeba było miejscowo przyciąć mocniej 2 sztuki średnich pomarańczowych royal pads one step - dość uniwersalne 2 średnio miękkie czerwone nat - ładnie wykańczają 1 czarny najbardziej miękki nat do nakładania glazów itp O pastach masz bogate tematy, również z doborem do japońców. Patrz Koch chemie, Sonax (zwłaszcza Pefect Finish), Scholl, 3D, Angelwax, Car Pro, (ewentualnie Meguars linia amatorska Ultimate Compound)
Rekomendowane odpowiedzi