murgal Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Hej, Pożyczyłem odkurzacz piorący (karcher puzzi) wraz z tabletkami kercher w celu delikatnego odświeżenia podłokietników i fotela kierowcy, wszystko wyszło fajnie, ale gdzieś obiła mi się o uszy informacja że należy uprane elementy dodatkowo wypłukać czystą wodą, ma to na celu wypłukanie środka piorącego z tkaniny by on cały czas nie "pracował" i nie odbarwiał tapicerki. Co o tym myślicie? Teoretycznie te kapsułki są "bez płukania" i łagodne dla tapicerki, ale może ktoś ma inną wizję?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 7 Czerwca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Kazdy prespray trzeba wypłukać czy to płukanka do tego przeznaczona czy nawet czystą woda
Kopersky Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2019 Ja zawsze stosuje prespray, który czyści i płukankę, która ma za zadanie ułatwić wypłukiwanie prespreyu. Jest na forum poradnik jak prać tapicerkę i wszystko jest super opisane.
murgal Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Okej, dzisiaj więc płukam wodą
Rekomendowane odpowiedzi