Salix Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 Jako, że co jakiś czas pojawiają się pytania o pranie mikrofibr to mogę podzielić się skromnymi obserwacjami. MC to nie Biały Jeleń ale może komuś podpasuje Opis ze strony @ProElite @Elite Detailer Cytat Innowacyjny płyn do prania mikrofibr, doskonale usuwa tłuste plamy po woskach i smarach, posiada właściwości antystatyczne dzięki czemu mikrofibra po wypraniu staje się miękka a włókno puszyste. Butelka jest metalowa - taka jak na stronie ED a nie plastikowa jak na stronie sklepu: W sumie to fajnie bo jest solidna a i wyglądać wygląda dobrze. Zapach wieloowocowy - bardzo fajny ale po praniu mikrofibry jakoś bardzo tym zapachem nie przesiąkły. Do prania trafiły: ta będzie prana pierwszy raz ta jest po jakimś grubszym myciu ta też ta po szybach (ale to nie typowa mikrofibra tylko coś tam do okien, ale fajnie się pracuje) t ta też pierwszy raz no i ta po wosku Wiadomo, było ich więcej ale to taka "reprezentacja". Na pralkę 100ml. Pranie w 40 stopniach. Mimo wszystko po praniu dwa płukania w occie. Mimo wszystko wyszło tak: I jest jak na zdjęciach: czysto, miękko, przyjemnie Używałem wcześniej "domowych" sposobów ale z zakupu i działania MC jestem bardziej niż zadowolony.
Lukaso Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2019 No wyszły ładne i czyste. Tylko dawkowanie dość spore, setkę na pralkę? Jelenia i innych płynów do prania leje się mniej.
paperson Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2019 Produkt nieekonomiczny przy zalecanym dawkowaniu 100-200ml na pralkę. Producent ADBL Micro Wash zaleca 40-50 ml na całą pralkę. Cena: Proelite 52,90 zł vs. ADBL 49,99 zł, czyli ADBL wychodzi ponad połowę taniej przy zakupie 1-litrowej butelki.
PingNoMore Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Pozwoliłem sobie sprawdzić jak preparat poradzi sobie z praniem mikrofibr przy dozowaniu 50 ml. na pranie. Mikrofibry prane pierwszy raz, pralka ustawiona na 40 stopni i program delikatnego prania. Najpierw pacjenci: i efekt po praniu: Wg mnie wyszło bardzo ładnie, zwłaszcza na pomarańczowej mikrofibrze, materiał jest miękki, ma ładny, delikatny zapach. Po praniu fibry nie były płukane w occie.
Lukaso Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zacznij płukać w occie bo po kilku praniach zaczną twardnieć.
Rekomendowane odpowiedzi