Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, nie widze takiego tematu, a jeżeli jakiekolwiek info na forum jest, to raczej rzucone słowo, przy „okazji” używania myjek. 

Zastanawia mnie, czy mając myjki Karchera z serii K (k3-k7) zmieniał ktoś z Was oryginalna lance z dysza? Często przy relacjach z mycia, widze u ludzi, ze maja inne, niż oryginalne lance. U partnera TechKaru są takowe, lanca z dysza płaska. 

Zachęcam do dyskusji, oraz zapraszam osoby które miały styczność z taka zabawa 🙂 

Posted

Tylko jest różnica pomiędzy seryjnymi lancami i o ile ta z K5 ma już fajną "szpachelkę" , to K2-4 mają lance takie sobie i warto wymienić , a szczególnie polecam wymienić na płaska dyszę z 15* katem , bo  wtedy naprawdę widać co potrafi myjka ...  do  K5  też taką warto oczywiście  dokupić  😉

Posted

Pierwszej nie macałem ale drugą używam i polecam! Można kupić jedną lancę i kilka dysz ( po19zł)  w zależności od potrzeb czyli do ostrego mycia (płukanie piany) 15stopni , a do płukania szamponu 40 stopni , choć tu ta oryginalna lanca też się sprawdzi. 

Posted

Ta z wymiennymi końcówkami dysz, jest nawet tańsza. Właśnie w takim celu szukam nowej lancy, do spłukania pierwszego syfu z piana aktywna/prewashem. A szampon to już ori lanca starczy, tak jak mówisz. @powalla a Ty kupowałeś tą z dyszami gdzie?

Posted

No jak gdzie? W Techkarze 😉  

PS: tylko napisz im dokładnie jaką myjkę masz bo muszą dobrać średnicę dyszy .

• Dziękuję 1
Posted

@powalla elegancko, dzieki wielkie 🙂 właśnie potrzebowałem opinie, od kogoś kto przerabiał. 

Ostatnio widziałem w Shiningcarze, promocje na dysze, wiec może nawet i przemyśle zakup. 

Jeszcze raz dzieki. 

Mam nadzieje, ze się temat taki przyda na forum 🙂