Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaki jest czas schnięcia Dodo Juice Purple Haze przy około 18 stopniach ciepła? Tzn. czas schnięcia jednego elementu pokrytego woskiem.

Posted

@suomi Najprościej stosować metodę „test palca”. Jeżeli zaaplikujesz wosk na np. Błotnik to po 1 minucie delikatnie przejedź po nim palcem, wosk będzie się mazał, ciągnął. Poczekaj jeszcze chwile i znowu. Wosk będzie gotowy wtedy gdy po przejechaniu palcem wyraźnie go zbierzesz i uwidoczni się lakier. Jak wyczujesz wosk to sam będziesz wiedzieć kiedy się upewnić palcem czy zbierać nadmiar/docierać fibrą.

• Lubię to 2
Posted
56 minut temu, suomi napisał:

Jaki jest czas schnięcia Dodo Juice Purple Haze przy około 18 stopniach ciepła? Tzn. czas schnięcia jednego elementu pokrytego woskiem.

Tak btw skąd jesteś ? Twój nick mi bardzo dużo mówi 😁

Posted
8 minut temu, Tomas22 napisał:

Tak btw skąd jesteś ? Twój nick mi bardzo dużo mówi 😁

Z Finlandią jestem, powiedzmy, związany, ale mieszkam na Pomorzu. Niedaleko Olsztynka (czyli w Olsztynie) mieszkałem jakiś czas. Pozdrawiam ojczyznę Koskenkorvy i Minttu, tak btw:)

Posted
9 minut temu, suomi napisał:

Z Finlandią jestem, powiedzmy, związany, ale mieszkam na Pomorzu. Niedaleko Olsztynka (czyli w Olsztynie) mieszkałem jakiś czas. Pozdrawiam ojczyznę Koskenkorvy i Minttu, tak btw:)

Już myślałem że mam świra rodaka gdzieś blisko 😁 salmiakki rlz 😁