Domko Posted April 28, 2019 Report Posted April 28, 2019 Cześć, mam problem z odtrącającym się kamieniem na samochodzie i nie potrafię z nim sobie poradzić. Samochód myje na podwórku myjka Karcher K4, Pianownica-piana aktywna, 2 wiadra, i spłukuje nie ważne jak bym się starał to zawsze zostają osady kamienia na samochodzie. W poszukiwaniu rozwiązania problemu z kamieniem napotkałem na takie cuś "Aqua Gleam Filtr do wody " no ale ta cena 400 zł powala mnie na nogi, przeszła mi też po głowie myśl co jak by zastosować filtr do pralek/zmywarek , zdaje sobie sprawę, że aż takie to skuteczne nie będzie, ale może coś pomoże eksperymentował ktoś z takimi metodami ?, czy jestem pierwszy na tym forum który wpadł na taki januszowki pomysł A jakie macie sposoby na odtrącający się kamień na samochodzie ?, czekam na wasze sugestie jak sobie z tym poradzić.
powalla Posted April 28, 2019 Report Posted April 28, 2019 Kup dobry ręcznik do osuszania i po sprawie
Domko Posted April 28, 2019 Author Report Posted April 28, 2019 Właśnie w piątek zamówiłem takie cudo https://allegro.pl/oferta/mikrofibra-recznik-do-osusznia-xxl-premium-90x60-7467662163?snapshot=MjAxOS0wNC0yNVQwODowODoyNC41MjdaO2J1eWVyO2E5NDY3NWM5N2FhYjQzZjg2Y2Q3MmRjNjE2ODAyZTBkOTFlMDJmNGY0ZTE5Nzg4ZjAxNGE4YTAxMzE0MTlmZTk%3D coś mi się wydaje ze to nie będzie jakiś super produkt, ale za takie pieniądze z darmową dostawa to w sumie nie jest mi jakoś żal zobaczymy co przyjdzie i jak się sprawdzi
barto125 Posted April 29, 2019 Report Posted April 29, 2019 @Domko najtaniej to magazynowanie deszczówki i podłączenie zbiornika przez filtr piankowy do myjki. Lub produkcja wody RO najtańszym filtrem za 100 zł. Albo jak wyżej pisali, dobry ręcznik i szybkie osuszanie po myciu. Oczywiście unikaj mycia na słońcu
Bapko Posted April 29, 2019 Report Posted April 29, 2019 Po umyciu i wytarciu zastosuj jakiś quick detailer lub coś podobnego. Bardzo fajnie likwidują świeże waterspoty. Ja ostatnio po myciu na ciemnym lakierze w słońcu miałem ich sporo ale po przetarciu SSW pięknie wszytskie znikły zostawiajac świetny połysk!
Recommended Posts