JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Witam.Przedwczoraj zabrałem się za mycie auta.Na nie moim podwórku.Gdyż go nie mam.Spłukałem auto.Umyłem sonaxem 2w1 z kwaśnym ph.Spłukałem.Poszła glinka.Umyłem.Preparat do smoły,żywicy itp.Umyłem adbl z neutralnym ph.I poszedłem spać.Rano doznałem szoku.Wypłowiałe i zszarzałe plastiki.Waterspoty wszędzie.Relingi dach.Karoseria może nie tragicznie.Ale szyby wycieraczki koła masakra.Mówie pewnie sie usunie.Użyłem cleanera i Ipa i nałożyłem wosk.Zabrałem sie za szyby i plastiki.Pod światłem wyszło,że z lakieru nie poschodziło dokładnie.Z szyb nie schodzi wogóle.Nawet namoczyłem cilita na ręcznik papierowy.Nic tego nie ruszyło.Najgorzej,że cały garaż jest zastawiony a na podwórku pada cały czas słońce.Dopiero po południu jest miejsce dogodne do mycia.Plastiki do malowania lakier do poprawy.Czy macie jakiś sposób by się za to zabrać jak człowiek.Na tip top od0 ?Woda demineralizowana w baniakach ?Jakiś środek ? Tak by doprowadzić go do porządku? Jak myć gdy ma się takie warunki ? Od razu wycierać ? Co z waterspotami.Jak się do tego zabrać bo ręce opadają.2 dni łącznie w d**e.
KUBA46 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Na usunięcie spotów. Waterspot remover np od Shiny Garage lub APC Sour od Aqua. Jaki sposób żeby się nie robiły spoty? Nie myć na słońcu. Wtedy dasz rade nawet z twardą wodą
JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Waterspot remover od Shiny Garage sobie nie poradził z szybą.Nie tknął jej nawet.Apc od rrcustoms 1:5 nie poradził sobię.
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 56 minut temu, JoKeeR230 napisał: Waterspot remover od Shiny Garage sobie nie poradził z szybą.Nie tknął jej nawet.Apc od rrcustoms 1:5 nie poradził sobię. pokaz foty. 1 godzinę temu, JoKeeR230 napisał: Jak myć gdy ma się takie warunki ? Od razu wycierać ? Każdy z nas to przechodził na początku kariery. Tak masz wycierac od razu. NIGDY nie zostawiać nie osuszonego auta. U nas okoliczne myjnie bezdotykowe tez robi takie spustoszenie. Nigdy juz nie susze w locie. Tylko porządne mycie i MF.
JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Tu są moje ze zderzaka.Flasz obija światło od szyb. A te waterspoty są z google ale identyczne jak z mojego auta.Nie mam ich wszędzie ale są gdzie nie gdzie. Przed chwilą z szyby zeszło sporo octem 10% Pewnie jakbym się przyłożył i umył to by zeszło. Teraz pytanie co się stało z listwami czarnymi czemu są takie zacieki.Niczym nie zeszło.Apc nie dało rady.Nawet nie szło tego zamaskować żelem do plastików.Z chromowaych obiektów ładnie zmywa.Śladu nie ma.Ale czy nic się z tym nie stanie ?
JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zamówiłem jeszcze wsr od rrcustom w żelu.Tylko teraz tak.Nawet jak mi się uda to usunąć to jak na nowo doprowadzić auto do stanu początkowego.Czy umyc go po 1 elemencie wycierając do sucha szamponem z neutralnym ph czy nie.Jak usunąć teraz ten nałożony wosk.Ipa cleaner apc ? Czy muszę na nowo glinkować i używać preparatów na żywice i robaki gdy przejechałem ze 20 km od czasu wyjechania autem.Czy wystarczy że usune wosk i waterspoty użyje jeszcze raz cleanera potem ipy i jeszcze raz nawoskuje ? jak się teraz za to zabrać
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 @JoKeeR230 plastiki strukturalne spróbuj APC + magiczna gąbka. Zacieki podejrzewam zrobił tar&glue remover. Na słońcu szybko wyparowal. W ogóle jakas dziwna kolejność zrobiłeś..... Najpierw glink, a deiron, T&G?
boT Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Bardzo pomocne w takich złych warunkach do mycia , jest mycie NoRinse z OpTimum ma cos w sobie co nie poddaje sie tak latwo sloncu , i nie robi takich WS . Polecam ,Ci tą techniką pozniej osuszanie fajnym Qdekiem i z glowy , chyba ze chcesz bawić się całą linią OPT Np Opti seal dwie wersje , takze bajecznie osusza lakier nawet i w zimne dni czy też póżną jesienią .
JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Pomyliłem kolejnosć w poscie.Szampon sonax.Tar&glue na zderzakach plus poprawilem decapitem na progach.Plukanie.Glinka plukanie.Zostawilem.Rano apc miejscowo cleaner ipa wosk.Jeśli gabką nie zejdzie z plastików to do malowania ? .W jakiej kolejnosci teraz zdjąc wosk i jeszcze raz go nalozyc.Umyc apc,miejscowo wsr potem szampon clenaer ipa i wosk ? Oczywiscie wodą demineralizowaną w zacienionym miejscu z wycieraniem od razu ?
D@ViD Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Powinienes po T&G umyc ręcznie szamponem. Potem glinka Po co chcesz ściągnąć wosk?
JoKeeR230 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Jak staralem sie wyczyscic waterspoty to uzylem troche apc 1:5 i gdzie nie gdzie dotykajac cilitem wosk zszedl.Chcialbym zrobic to jeszcze raz od początku do konca by wyjechac czystym i lśniącym autem..
JoKeeR230 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 A jesli chciałbym to zrobić od nowa.To jak to zrobić .Auto jest łaciate.Przy usuwanie waterspotów wosk zszedł.Z nerw już zapomniałem gdzie.Czy chcąc zrobić to od nowa musiałbym spłukac plus apc 1:4 plus pędzelek na zakamarki.Spłukać i wyglinkować.Czy może znów umyć wyglinować umyć i wytrzeć.Element po elemencie.Dzisiaj dojdzie mi wsr od rrcustoms w liquidzie.Octem tez ładnie schodzi.Kwestia jakbys to ty zrobił.Albo byście.Jaka kolejność.Będe miał 2 dni i jedno popołudnie wolne.Poświęcam tylko na auto.2 miejsca na podwórku są zacienione popołudniem
Rekomendowane odpowiedzi