Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KiK - czym mogę uzupełnić ten ubytek w lampie? - tak żeby jakoś mało się to rzucało w oczy.

Kupiłem lampy i niestety jedna ma taki feler

QuJGyweh.jpg

Myślałem o Poxipolu przezroczystym, ale nie wiem czy to dobry kierunek.

Dzięki za wskazówki

Opublikowano

Spróbuję podpytać spawaczy plastiku - wyczaiłem coś takiego:

Podejrzewam, że z 5min roboty dla spawacza

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę się narobiłem, ale wyszło w miarę ok:

• byłem u spawacza plastiku, ale jakoś tak średnio wyszło i wokół miejsca spawania porobił się biały nalot na lampie - 3 godziny zabawy papierkami 800-2500 + pasty polerskie i udało się wyprowadzić tak:

MxHAxISh.jpg

Kiedy już sprzątałem po robocie... nosz kur... utrąciłem przyspawanie 🤬

No nic poszedłem jak radził @ghost w żywicę i tu też trochę zabawy było:

• pierwsza próba - spoina wyszła jakaś taka elastyczna i żółta - chyba za mało utwardzacza - tu foty z klejenia:

NCEIQfhh.jpg

• druga próba już znacznie lepiej - niestety nie byłem w stanie tak wymieszać żywicy i utwardzacza żeby nie było pęcherzyków powietrza w środku. Po sklejeniu także ok 3-4 godzin zabawy papierkami i pastami polerskimi i wyszło tak(nie mam zdjęć z finalnego efektu, ale jeszcze poprawiłem wzg poniższego zdjęcia):

j2DKcwbh.jpg

No nic jakies doświadczenie zebrane i wnioski wyciągnięte  - jak odpadnie, to kolejna próba wyjdzie może jeszcze lepiej 😜. Póki co zostaje tak jak jest - jak trafię dobrą okazję, to kupię jakąś drugą lampę na podmianę klosza.

Teraz na lampy nakładają się 2 warstwy Fixa i w tygodniu lądują na aucie.