denykeny Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Witam wszystkich Potrzebuje zrobić polerkę lakieru auta jakim jest Opel Signum koloru ciemnego - granatowego metalic. Mianowicie lakier jest w złej kondycji, najprawdopodobniej myty był często na myjni typu szczotki, zdjęcia które załączam nie są najlepszej jakości ponieważ nie miałem zbyt dobrych warunków do ich zrobienia jednak są poglądowe i już na nich widać dużą ilość rys jakie posiada całe auto. Miejscami na niektórych elementach takich jak maska czy klapa i dach lakier jest silnie zaniedbany przez co jest wręcz delikatnie matowy zdjęcie zrobione jest po użyciu QD ponieważ nabyłem auto niedawno i nie mogłem patrzeć na stan lakieru. Posiadam polerkę rotacyjną, której używałem nie raz jednak bardziej zależy mi na waszych radach w jaki sposób wyprowadzić ten lakier. Mój plan jest następujący Dobre mycie, usunięcie smoły, glinkowanie itp Następnie Zastanawiam się nad użyciem past 1. Koch Chemie Heavy Cut 8.02 + twardy pad 2. Menzerna Medium Cut Polish 2500 250ml + sredni pad 3. Koch Chemie Antihologramm Politur 2.01 2 + miękki pad Po tym oczywiście cleaner i na to odpowiedni wosk tylko jaki ? Posiadam na stanie Poorboys World Nattys Paste Wax oraz Dodo Juice czy któryś się nada ? Czy może kupić fusso ? lub coś innego ? Bardzo proszę o wasze rady
Zdroja0 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Na zdjęciach nie widać nic. No przepraszam cię ale lampką z telefonu nie doświetlisz lakieru. Po zamieszczonych zdjęciach robiłbym one stepa bo oplowski lakier jest przyjemny. Koch f5 i żółty nat. Albo dwa etapy: h8 na żółtym padzie nat + m2 na czarnym
powalla Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 29 minut temu, Zdroja0 napisał: bo oplowski lakier jest przyjemny. Przyjemny i wdzięczny do roboty ale jest też miękki i szybko się znów pojawią swirle , więc podobnie jak kolega polecam nie ciąć zbyt głęboko , by np. za rok moc znów odświeżyć sobie lakier.
denykeny Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Ok m2 czyli co ? Bo nie rozumiem skrótu :)
Qlimaxss Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @denykeny Koch Antihologram. Pasta finishowa .
Zdroja0 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Miękki ale nie ten z typu rysującego się od patrzenia. Czyli raz zrobić dwa etapy i co roku odświeżenie
Rekomendowane odpowiedzi