Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dwa tygodnie temu położyłem jedną warstwę SW Smart Sealanta na srebrny lakier.

Na lakierze pozostała jeszcze warstwa wosku i chce ją wzmocnić.

Teraz po 2 tygodniach chcę położyć 2 warstwy (wtedy nie miałem czasu).

No i nie wiem czy wystarczy umyć auto, czy może też glinkować lub użyć cleanera ?

Posted

Jeśli glinkowałeś to chyba nie ma takiej potrzeby. Chociaż glinka też zbierze. I żeby pozbyć się reszty to cleaner jak najbardziej. :)

• Administrator
Posted
Dwa tygodnie temu położyłem jedną warstwę SW Smart Sealanta na srebrny lakier.

Teraz po 2 tygodniach chcę położyć 2 warstwy (wtedy nie miałem czasu).

No i nie wiem czy wystarczy umyć auto, czy może też glinkować lub użyć cleanera ?

Po dwóch tygodniach umycie auta (bez cleanera) wystarczy ;)

Sprawdzone ;)

Ale dwie warstwy?

A może myślisz drugą warstwę?

Posted

CleanerFreak, marctwain, dzięki chłopaki.

CleanerFreak, jak umyję to sprawdzę ile zostało z tamtej warstwy, jak będzie OK to nałożę jedną, jak będzie słabo to wtedy 2.

Posted

pamiętaj, żeby między warstwami zrobić przerwę czasową. jest to sealant, więc nie musi ona być tak długa jak w przypadku wosku, ale ze 2 godziny nie zawadzą.

• Administrator
Posted
pamiętaj, żeby między warstwami zrobić przerwę czasową. jest to sealant, więc nie musi ona być tak długa jak w przypadku wosku, ale ze 2 godziny nie zawadzą.
;)
Posted
pamiętaj, żeby między warstwami zrobić przerwę czasową. jest to sealant, więc nie musi ona być tak długa jak

Z tym to rożnie jest Środki bazujące na polimerach często mają to do siebie że miedzy warstwami muszą się utwardzić często gęsto nawet 24h . Ale oczywiście nie jest to zasada w kazdym przypadku.